بایدها و نباید هایی در مورد بیماری سینوزیت

بایدها و نباید هایی در مورد بیماری سینوزیت
سینوزیت یک بیماری است که به دلیل عفونت کردن سینوس های فرد رخ می دهد و عمدتا با درد در ناحیه جلوی سر و پیشانی همراه است. این بیماری در شرایط حاد نیاز به استفاده از دارو و یا آنتی بیوتیک دارد؛ اما مصرف خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک بدون نسخه پزشک توصیه نمی‌شود.

1.به مدرسه و محل کار خود برگردید

اگر شما نگران این هستید که در صورت ابتلا به سینوزیت نباید از محیط خانه خارج شوید، چون ممکن است این بیماری خود را به دیگران انتقال دهید نگران نباشید، چون سینوزیت مسری نیست. بنابراین، در صورت ابتلا به سینوزیت اگر به اندازه کافی احساس خوب بودن میکنید، می‌توانید به مدرسه یا محل کار خود بروید یا دیگر فعالیت‌های عادی روزانه خود را انجام دهید.

2.داروهای بدون ‌نسخه را به دقت انتخاب کنید

آیا سر و صورت شما درد می‌گیرد؟ قرص‌هایی همچون استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توانند باعث تسکین این درد شوند. اسپری‌های ضد احتقان بینی می‌توانند بینی گرفته شما را باز کنند، اما از این اسپری‌های ضد احتقان بینی بیشتر از چند روز استفاده نکنید. اگر برای مدت طولانی از این داروها و اسپری‌های بینی ضد احتقان استفاده کنید، علائم سینوزیت شما بدتر خواهند شد.

3.بدن را هیدراته نگه دارید

طی مدتی که سینوزیت دارید، مایعات فراوانی بنوشید. بعضی اوقات مایعات گرمی همچون یک چای گیاهی می‌تواند باعث تسکین سینوزیت شما شود. برخی از مطالعات نشان می‌دهند که بخار یک نوشیدنی بسیار گرم ‌تنها از لحاظ روانی باعث تسکین سینوزیت فرد نمی‌شود، بلکه از لحاظ جسمی. نوشیدن نوشیدنی‌های گرم به باز کردن گرفتگی بینی شما کمک می‌کند.

4.از کمپرس‌ گرم استفاده کنید

گرمای همراه با رطوبت می‌تواند فشار سینوس شما را کاهش دهد و مجاری بسته‌شده بینی شما را باز کند و درد را تسکین دهد. برای استفاده از گرمای مرطوب می‌توانید یک حوله مرطوب را روی صورت خود قرار دهید و یا بخار را از طریق یک پارچه استنشاق کنید. دوش آب گرم نیز می‌تواند به شل شدن و خارج شدن مایع مخاط کمک کند.

5.از یک رطوبت دهنده هوا استفاده کنید

بخور سرد می‌تواند گرفتگی بینی شما را کمتر کند، اما سعی کنید که آب درون دستگاه مرطوب‌کننده را همیشه تمیز نگه‌دارید. توصیه می‌شود که مخزن آب دستگاه مرطوب‌کننده را هرروز خالی و پیش از پر کردن مجدد آن را به خوبی تمیز کنید. به اضافه، هفته‌ای یک‌بار دستگاه مرطوب‌کننده را با آب‌اکسیژنه رقیق‌شده یا سرکه تمیز کنید تا کپک و باکتری‌های درون دستگاه مرطوب‌کننده را از بین ببرید.

6.سینوس‌های خود را با محلول نمکی استریل بشویید

برای تسکین سینوزیت مجاری بینی خود را با استفاده از یک محلول نمکی استریل بشویید. در داروخانه های سرم های استریل مخصوص شستشوی سینوزیت وجود دارند که مخصوص شستشوی بینی هستند. اگر مایل به تهیه این سرم در منزل هستید ، برای تهیه محلول شستشو از آب استریل یا مقطر یا آب جوشانده سرد به اضافه نمک (نصف قاشق چای‌خوری برای هر یک‌چهارم لیتر) استفاده کنید.

7.اگر می‌توانید با هواپیما سفر نکنید

وقتی‌دچار عفونت سینوزیت هستید، اگر با هواپیما سفر کنید شانس ابتلا به گوش‌درد و دیگر عوارض سینوزیت را بالا میبرید. باوجوداین، اگر مجبور به استفاده از  هواپیما هستید، پس از بلند شدن هواپیما و پیش از فرود آمدن هواپیما خمیازه بکشید و عمل بلع را انجام دهید. این کار به باز نگه‌داشتن مجاری‌گوش تا گلو کمک می‌کند یک روش دیگر این است که با دو انگشت پره‌های بینی‌تان را بگیرید و سوراخ‌های بینی‌تان را ببندیدو بعد با دهان بسته به آرامی درون بینی بدمید.

8.الکل ننوشید

وقتی شما مبتلا به سینوزیت هستید بدن شما به مایعات فراوانی نیاز دارد اما نوشیدنی‌های الکلی نه‌تنها باعث تامین مایعات بدن شما نمی‌شوند، بلکه باعث کم‌آبی بدن شما هم می‌شوند. علاوه بر این، نوشیدن الکل باعث تورم سینوس‌ها و جداره بینی شما می‌شود که در نتیجه  باعث بدتر شدن علائم سینوزیت می شود.

9.برای شنا کردن عجله نکنید

نتایج تحقیقات انجام‌گرفته در مورد تاثیر استفاده از استخر روی بیماری سینوزیت متفاوت است، اما به نظر می‌رسد که کلر موجود در آب استخرها می‌تواند باعث سوزش یا التهاب مجاری بینی شود. بنابراین، اگر میخواهید شنا کنید و حال شما خیلی بد نیست ، توصیه می‌شود که پیش از شنا کردن از گیره بینی استفاده کنید.

10.از تنفس مواد التهاب آور دوری کنید

هدف شما باید این باشد که سینوس‌های خود را تسکین دهید نه اینکه باعث التهاب بیشتر آنها شوید. بنابراین، از توقف در مکانی که دود سیگار وجود دارد خودداری کنید و زمانی که میزان آلودگی هوا بسیار بالا است در خانه بمانید. اگر سیگاری هستید، توصیه می‌شود که هر چه زودتر ترک کنید، چون این عادت تنباکویی شما احتمال بروز سینوزیت‌ در آینده را افزایش می‌دهد.

محصولات مرتبط
مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید