فشارسنج عقربه ای یا دیجیتالی؟
برای ارزیابی فشار خون نیاز است که از دستگاه های فشارسنج دیجیتالی بهره مند شوید. این دستگاه ها در دونوع کلی عقربه ای و دیجیتالی طراحی و تولید شده اند. سنجش دقیق و ارزیابی صحیح میزان فشار خون به شما کمک می کند بتوانید روند تشخیص و درمان عارضه های به وجود آمده را با برنامه ریزی های دقیق تری پیش ببرید. در واقع مدیریت بیماری های قلبی عروقی مستلزم این است که بتوانید فشار خون خودتان را به صورت دقیقی پایش کنید. برای سنجش دقیق نیازمند استفاده از یک دستگاه فشار سنج حرفه ای هستید که بتواند به شما کمک کند روند ارزیابی تان از دقت بالایی برخوردار باشد. در غیر این صورت یک دستگاه غیر دقیق و نامطمئن نمی تواند برای شما نتیجه چندانی در بر داشته باشد.
تاریخچه فشارسنجها
توسعه و تاریخچه فشارسنجهای عقربهای به قرن 18 و 19 ام میلادی بازمیگردد. نام دیگر انواع فشارسنج های عقربه ای، جیوه ای یا آنروئید است. این فشارسنج ها از جمله دستگاه های کلاسیک و قدیمی است به جهت دقت بالا همچنان مورد توجه مصرف کنندگان و متخصصین بوده است.
پیدایش و پیشرفت فشارسنجهای دیجیتالی نیز در قرن 20 میلادی اتفاق افتاد. اولین سالی که فشارسنج های دیجیتالی مورد استفاده قرار گرفتند سال 1970 بود.
نحوه عملکرد فشارسنجهای عقربهای
مکانیزم عملکرد فشارسنجهای عقربهای کاملاً به شکل مکانیکی است. در واقع بخش های مختلفی که در این دستگاه فشارسنج تدارک دیده شده است همچون ( پمپ دستی، گیج عقربه ای، گوشی پزشکی).
زمانی که هوا توسط یک پمپ دستی وارد کاف شود جریان خون در اثر فشاری که به رگ ها می رسد متوقف خواهد شد. در ادامه سوپاپ هوا به آرامی شل شده و منجر به آغاز روند مجدد جریان رگ ها می گردد.
نحوه استفاده و خواندن نتایج به این شکل است که دو عدد روی نمایشگر فشارسنج نشان داده می شود که شما می توانید با کمی مهارت آن ها را بخوانید.
نحوه عملکرد فشارسنجهای دیجیتالی
فشارسنج های دیجیتالی از انواع فناوری های مربوط به سنسور فشار و سیستم های الکترونیکی مدرن برخوردار هستند. به طور کلی فرایند سنجش فشار خون به شکل خودکار بود و در اتمام کار نتایج بدست آمده روی صفحه نمایشگر نمایش داده شود.
فشارسنج عقربه ای
با فشارسنج های عقربه ای به صورت دستی فشار خون را اندازه می کنند. شما با باد کردن کاف توسط پمپ دستی هوا و سپس آزادسازی آن عدد فشار خون را از روی صفحه مندرج می خوانید. البته کار با فشارسنج های عقربه ای برای افراد معمولی دشوار است و عموما با خطای فراوان همراه است.
این فشارسنج ها اغلب بسیار ارزان تر از فشارسنج های دیجیتالی هستند. همچنین به همراه کاف یک گوشی پزشکی هم دارند و شما نیاز به خرید جداگانه آن ندارید. از طرفی اندازه آن کوچک است و به راحتی می توان آن را حمل نمود. از نقاط ضعف این نوع فشارسنج می توان به سخت بودن کار با آن و از طرفی آسیب دیدن آن اشاره کرد. از طرفی از آنجایی که میزان باد توسط شخص اندازه گیری کننده تعیین می شود ممکن است کم یا زیاد باشد. از طرفی با فشارسنج عقربه ای شما نیاز به یک شخص دیگر برای اندازه گیری فشار خون خود دارید و به تنهایی نمی توانید فشار خون خود را اندازه بگیرید.
فشارسنج دیجیتالی
فشارسنج های دیجیتالی محبوب تر هستند. دلیل آن هم ساده تر بودن کار با آنها است. در فشارسنج های دیجیتالی نیازی به گوشی پزشکی نیست و از طرفی عدد فشار خون شما روی صفحه نمایش داده می شود و از این نظر خطای خواندن عدد فشارسنج بسیار پایین می آید.
از طرفی اکثر فشارسنج های دیجیتالی قسمتی برای ذخیره سازی اطلاعات فشار خون دارند و همین امر به درک بهتر روند سلامتی شما کمک زیادی می کند.
در فشارسنج دیجیتالی کاف به صورت خودکار باد می شود و برای افرادی هم که مشکل شنوایی دارند قابل استفاده است؛ زیرا نیاز به شنیدن صدای قلب از طریق گوشی پزشکی ندارد. البته برخی اشکالات در اندازه گیری فشارسنح های دیجیتال وجود دارد که در آن ها فرد باید کاملا ساکن و بی حرکت باشد و هیچ صحبتی نکند. زیرا این عوامل بر روی اندازه گیری آن تاثیر می گذارد و عدد به دست آمده قابل اعتماد نیست.
در فشارسنج دیجیتالی فرد می تواند به تنهایی و بدون نیاز به فرد دیگری فشار خون خود را اندازه بگیرد. البته فشارسنج های دیجیتالی نسبت به مدل های عقربه ای گران تر هستند. خود فشارسنج های دیجیتالی هم در دو نوع فشار سنج بازویی و فشارسنج مچی در بازار هستند. اگر میخواهید در مورد تفاوت های این دستگاه ها با هم بدانید می توانید مقاله "فشارسنج مچی یا بازویی" را بخوانید.
فشارسنج عقربه ای بهتر است یا دیجیتالی؟
یکی از سوالاتی که به کرّات از سوی مشتریان پرسیده می شود این است که کدام یک از انواع فشار سنح ها بهتر هستند؟ در واقع آن ها به دنبال این هستند که خرید مناسب تری داشته باشند. برای پاسخ گویی دقیق به این سوال باید گفت هر کدام از انواع فشار سنج ها دارای مزایا و معایب مخصوص به خود هستند که باید بعد از بررسی آن ها انتخابی متناسب با نیازتان داشته باشید.
برای مثال فشارسنج های دیجیتال چندان دشوار نیست و افراد مسن نیز می توانند از آن استفاده کنند. فشار سنج های عقربه ای نیز مزیت های مخصوص به خود را دارند که باید هر فردی آن ها را در نظر بگیرد و خرید را انجام دهد.
بنابراین نمی توان هیچ گونه اولویتی بین آن ها در نظر گرفت. در تمامی سال هایی که فشار سنج ها تولید شده اند هر دو آن ها از سوی مشتریان مورد توجه بوده و خرید آن ها انجام می شده است. در نتیجه هیچ کدام شان از سبد محصولات مراقبتی کنار گذاشته نشده اند.
خاتمه
در این مقاله دو نوع فشارسنج ها را معرفی کوتاهی داشتیم و تلاش نمودیم که پاسخ دقیقی به سوال پرتکرار در خصوص انتخاب فشار سنج عقربه ای و دیجیتالی به شما ارائه کنیم. به طور کلی به تمام افراد نیازمند به دستگاه فشار سنج توصیه می کنیم که همواره نسبت به خریدتان توجه داشته باشید و بهترین برند را انتخاب کنید.
در سبد محصولات امسیگ هم فشار سنج عقربه ای و هم دیجیتالی وجود دارد که برایتان امکان مقایسه وجود دارد.
امسیگ
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید