مینیموم فشار خون یا فشار دیاستولیک

فشار دیاستولیک

مینیموم فشار خون یا فشار دیاستولیک

مینیموم فشار خون یا فشار دیاستولیک به میزان فشار خونی گفته می شود که قلب در حال استراحت بین دو تپش است. فشار دیاستولیک مدت زمانی را نشان می دهد که قلب در بازه زمانی پر شدن خون و تپش بعدی قرار دارد. تفاوت فشار سیستولیک و دیاستولیک در آن است که عدد فشار سیستولیک حجم خونی را نشان می دهد که از قلب پمپاژ شده است، اما عدد دیاستولیک میزان خونی را نشان می دهد که در قلب باقی مانده و قلب در آن بازه در حالت استراحت است تا تپش بعدی انجام شود.

قطعاً فرایند طبیعی فشار خون ( اعم از دیاستولیک و سیستولیک ) سلامت قلب را می رساند و در صورتی که مدت زمان بین دو تپش زیاد باشد می تواند حاکی از بیماری ها و اختلالات قلبی و عروقی جدی باشد. در نتیجه نیاز است که برای اقدامات تشخیصی و درمانی به متخصصین مربوطه مراجعه نمایید و روند درمانی را پیگیری نمایید.

بسیاری از کسانی بیماری های قلبی عروقی دارند در واقع در این زمینه نیز با اختلالاتی روبرو هستند که باید پایش مداوم از وضعیت خودشان داشته باشند. انواع فشارسنج دیجیتالی ( که برای مصارف خانگی بهترین گزینه به شمار می روند) می توانند افراد مستعد بیماری های قلبی را در جهت آگاهی از فشار خون و نوسانات شان کمک کنند.

در ادامه با ما همراه باشید تا نکات تکمیلی را در اختیارتان قرار دهیم.

مقدار طبیعی میمنیوم فشار خون

میزان طبیعی‌ای که برای مینیموم فشار خون تعیین شده است به شرح زیر است:

  1. مینیموم طبیعی فشار خون: عددی بین 60 تا 80 میلی متر جیوه است. هنگام استفاده از فشار سنج این اعداد به راحتی می توانید این اعداد را تفکیک شده مشاهده نمایید.
  2. مینیموم پایین فشار خون: اگر عدد مینیموم از 60 میلی متر جیوه کمتر باشد به آن فشار خون پایین گفته می شود.
  3. فشار خون بالا که به آن هایپرتنشن گفته می شود بیش از 80 و 90 میلی متر جیوه است.

چه دلایلی باعث کاهش فشار دیاستولیک در افراد می شود ؟

عمده عللی که باعث می شود فشار دیاستولیک افراد کاهش پیدا کند، مواردی چند از جمله موارد زیر هستند:

  • کاهش آب بدن
  • بروز مشکلات و بیماری های قلبی مثل نارسایی ها
  • بروز عفونت شدید
  • خونریزی شدید
  • استفاده از برخی از داروها همچون داروهایی که برای فشار خون استفاده می شود.

دلایل افزایش فشار دیاستولیک

از جمله عللی که در افزایش میزان فشار دیاستولیک نقش دارند می توان موارد زیر را نام برد:

  • تجربه هیجاناتی همچون استرس و اضطراب
  • بروز بیماری های کلیوی
  • بروز اختلالات مرتبط با تیروئید
  • افزایش حجم مصرف نمک
  • افزایش میزان استفاده از الکل

آگاهی از تمامی این علل و عوامل به افراد کمک می کند که زمینه های کاهش یا افزایش فشار دیاستولیک را برطرف کرده تا به یک ثبات در میزان مینیموم فشار خون برسند. به همین دلیل است که متخصصین همواره تمامی عوامل مهم در نوسانات فشار خون را به مراجعین و بیماران یادآور می شوند.

با رعایت نکاتی ساده و مراقبت های تغذیه ای و شرایط روانی به راحتی می توان شرایطی مساعد و مثبت را در وضعیت فشار خون ایجاد نمود و از بروز بسیاری خطرات پیشگیری کرد.

تاثیر تغذیه بر فشار خون دیاستولیک

مواد غذایی مختلفی وجود دارند که به شما کمک می کنند بتوانید فشار خون دیاستولیک خودتان را به شکل طبیعی کنترل نمایید و از کاهش یا افزایش بیش از حد آن جلوگیری نمایید.

برای مثال مواد غذایی ای که شامل پتاسیم هستند اثر بسیاری در تنظیم کردن فشار خون دارند و اثرات سدیم را در بدن کاهش می دهند. میوه هایی مثل موز و پرتقال، سیب زمینی و اسفناج، عدس، آووکادو … می توانند پتاسیم مورد نیاز بدن شما را تامین نمایند.

از سوی دیگر ماده های غذایی همچون آجیل و دانه های روغنی، شکلات تلخ نیز در دسته مواردی قرار می گیرند که منیزیم بدن شما را به میزان لازم تامین خواهند نمود. در اثر مصرف منیزیم عروق خونی شما از حالت انقباض و تنگ شدگی خارج شده و خون در رگ ها جریان بهتری خواهد داشت.

و…

دلایل اهمیت بررسی فشار دیاستولیک

فشار دیاستولیک نشانگر مهمی برای مشاهده شرایط کلی قلب و عروق و سلامت آن است. به همین دلیل نیاز است که نسبت به بررسی آن اقدامات جدی انجام شود و متخصصین ارزیابی های دقیق داشته باشند. از مهم ترین دلایلی که اهمیت فشار دیاستولیک را نشان می دهد.

  1. فشار دیاستولیک طبیعی نشان دهنده حجم طبیعی عروق خونی از جهت انقباض و انبساط است. در نتیجه خون داخل عروق به صورت طبیعی جریان خواهد داشت.
  2. فشار دیاستولیک طبیعی نشانگر آن خواهد بود که تمامی فرایند خونرسانی به بخش های مختلف بدنی از قلب به درستی انجام می شود.
  3. در پی خون‌رسانی صحیح به تمامی بخش های بدنی اکسیژن تمام اندام ها نیز تأمین خواهد شد.

خاتمه

سهم بسیاری از تأمین سلامت قلب و عروق در گرو فشار دیاستولیک طبیعی است. در صورتی که محدوده میزان فشار دیاستولیک در بازه طبیعی قرار نگرفته باشد می تواند هشداری جدی برای ایجاد شرایط نامساعد جسمی باشد. در نتیجه شما نیاز است که برای بهبود وضعیت بدنی‌ان به متخصصین مربوطه مراجعه نمایید تا روند تشخیص و درمان در اسرع وقت انجام شود.

یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از وخیم تر شدن شرایط فشار خون دیاستولیک تغییر سبک زندگی و برخورداری از رژیم غذایی سالم و دوری از استرس و فشار های کاری است. علاوه بر آن برای پایش منظم فشار خون می توانید از دستگاه های مختلف فشار سنج مثل دیجیتالی و مچی و عقربه ای استفاده نمایید.

برای دریافت راهنمایی های پیش از خرید انواع دستگاه فشار سنج می توانید با ما تماس بگیرید.

امسیگ

سوالات متداول  

نشانگر افت فشار خون که ممکن است با علائمی همچون غش، سرگیجه، خستگی شدید همراه باشد.
کاهش مصرف نمک، از بین بردن استرس و اضطراب، عدم مصرف الکل و سیگار، استفاده از مایعات، تحرک بدنی

جدید ترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید