علت کمر درد؛ بررسی تاثیر علل روانی و جسمانی بر کمر درد

علت کمر درد

علت کمر درد؛ بررسی تاثیر علل روانی و جسمانی بر کمر درد

کمر درد یکی از شایع ترین دردهایی است که از افراد مختلف گزارش هایی مبنی بر تجربه آن شنیده می شود. در واقع این عارضه جسمانی می تواند ناشی از علل مختلفی باشد که در زنان و مردان متفاوت است.

زنان در دوران بارداری، در دوره قاعدگی یا پریودی به کمر درد پریودی دچار می شوند. مردان نیز در اثر انجام فعالیت های جسمانی سنگین و پرفشار و نیز اضافه وزن در معرض تجربه این کمر درد هستند.

تکنیک های درمانی مختلف بر حسب نوع درد و نیز علت ایجاد کمر درد به کار گرفته می شود که در ادامه به بخشی از آن ها خواهیم پرداخت. برای مثال ماساژ درمانی با انواع دستگاه ماساژور برقی بدن و نیز دارودرمانی از جمله مواردی هستند که برای کاهش درد و ناراحتی درد های کمر به کار گرفته می شوند.

در ادامه با ما همراه باشید. تا شما را در این زمینه راهنمایی کنیم.

انواع علل کمر درد، گرفتگی و انقباض عضلانی

علل و عوامل مختلفی در بروز عارضه کمر درد یا گرفتگی عضلات کمر نقش دارد که عمده آن ها موارد زیر هستند:

  • فعالیت های روزمره پرفشار؛ فشار سنگین یا کارهای مداوم و طولانی مدت در طول روز در کمر درد تاثیر غیر قابل انکار دارند.
  • سن؛ افزایش سن و کاهش توان جسمی از جمله بروز پوکی استخوان می تواند تا حد زیادی در شکنندگی و آسیب دیدگی استخوان کمر اثر بگذارند.
  • افزایش وزن؛ کمر درد عارضه اجتناب ناپذیر افزایش وزن خواهد بود. به دلیل این که وزن زیاد روی مهره های کمر فشار وارد می کند.
  • آسیب دیدگی های جدی؛ تصادف کردن یا هر گونه آسیب دیدگی می تواند منجر به تکان خوردن مهره های کمر و در نهایت کمر درد شود.
  • سقوط از ارتفاع؛ سقوط کردن از ارتفاع از جمله مواردی است که می تواند به شکل کاملاً جدی کمر را با درد و ناراحتی روبرو کند.
  • تغییر وضعیت جسمانی؛ برای مثال در صورتی که به صورت ناگهانی از جای خود برخیزید یا این که به شکل غیر استانداردی در شب هنگام استراحت کنید احتمال این که کمر درد زیادی را تجربه نمایید وجود دارد.
  • بلند کردن ابزار آلات و وسایل سنگین؛ افرادی که در فعالیت های شغلی پرفشاری هستند و کاملاً باید از نیروی دست و بازوان خود برای انجام کار ها کمک بگیرند احتمال تجربه کمر درد در آن ها بیشتر است. زیرا دائماً از جهت جسمی در فشار هستند.

آیا مشکلات ستون فقرات می تواند موجب کمر درد شود؟

ارتباط بین مشکلات در ناحیه ستون فقرات و کمر درد بسیار مستقیم است. گاهی فتق یا بیرون زدگی دیسک بین مهره ها موجب می شود که درد های شدیدی را در بخش ستون فقرات تجربه کنید.

این دردها گاهی به قدری شدید است که به نواحی کمر نیز انتشار پیدا می کند.

از دیگر مواردی که به درد کمر منجر می شود آرتروز یا ساییدگی مفاصل بین ستون فقرات است. این عارضه نیز در بروز درد های خفیف تا شدید در ناحیه کمر تاثیر چشمگیری دارد.

اسکولیووز یا انحنای موجود در بخش ستون فقرات نیز به دلیل غیر طبیعی بودن حالت آن باعث می شود که فشار زیادی به ناحیه کمر وارد شود و باعث بروز درد گردد.

سبک زندگی و کمر درد

یکی از موضوعاتی شاید برای بسیاری از افراد مورد غفلت باشد سبک زندگی و ارتباط آن با کمر درد است. کسانی که مدت زمان طولانی بی تحرک هستند و فعالیت های جسمانی محدودی دارند احتمال این که با کمر درد مبتلا شوند بسیار زیاد است.

سیگار کشیدن نیز می تواند به عنوان یک عادت های رفتاری منفی در بروز کمر درد نقش داشته باشد. در واقع زمانی که افراد سیگار می کشند، جریان خون آن ها متاثر این رفتار دچار اختلال می شود. در نتیجه کاهش جریان خون در نهایت مشکلاتی را در ناحیه ستون فقرات و کمر ایجاد می کند که در نهایت با علائمی همچون درد و ناراحتی بروز و ظهور پیدا می کند.

از سوی دیگر نیز عدم مراقبت های تغذیه ای و افزایش وزن یا چاقی نیز می تواند در کمر درد اثر گذار است.

عوامل روانی و اثر آن بر کمر درد

کسانی که مدت زمان طولانی استرس و اضطراب را تجربه می کنند به دلیل این که شرایط روانی منجر به ترشح هورمون های استرس زا می شود تنش های جسمانی نیز ظاهر می گردد.

تنش های عضلانی تا حد زیادی در نواحی کمر و ستن فقرات نیز اشعه پیدا کرده و افراد کمر درد را تجربه می کنند.

بیماری های زنانه عاملی برای کمر درد

تعدادی بیماری یا سندروم زنانه وجود دارد که در صورت بروز آنها در زنان شاهد هستیم زنان کمر درد های مزمن یا شدید را گزارش می کنند. برای مثال پریودی یا گذر از دوره پیش از قاعدگی (PMS) چون تغییرات هورمونی به شکل بسیار جدی اتفاق می افتد. به همین دلیل زنان و دختران در آستانه دوران پریودی کمر درد دارند.

بارداری نیز از دیگر عواملی است که در تغییرات هورمونی زنانه نقش چشمگیری دارد.

خاتمه

در این مقاله در زمینه کمر درد و تمامی عوامل مهمی که در این عارضه نقش دارند اطلاعی ارائه نمودیم. کمر درد گاهی به حدی شدید می شود که کیفیت زندگی شما را کاهش داده و شما را در انجام وظایف روزانه و شغلی تان ناتوان می کند. به همین دلیل نیاز است تمامی عوامل مرتبط با کمر درد را به خوبی بشناسید و حدالامکان تمامی آن ها را رفع کنید.

در صورتی هم که شرایط جسمانی و کمر درد در شرایط وخیمی قرار گرفته باشد نیاز است که تکنیک های درمانی و پیشگیری از پیشرفت بیماری را به درستی انجام دهید.

امسیگ

سوالات متداول

بله این موارد می تواند باعث تنش های عضلانی در جسم و در نهایت کمر درد شود.
بله در این عارضه به دلیل بروز تغییرات هورمونی زنان کمر درد را تجربه می کنند.

جدید ترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید