همه چیز در مورد فیبر

همه چیز در مورد فیبر
حتما شما هم در مورد اهمیت فیبر و لزوم مصرف مداوم آن شنیده اید. ولی جالب است بدانید با وجود اینکه منابع غذای زیادی وجود دارند که سرشار از فیبر هستند بازهم اکثر مردم به اندازه کافی آن را مصرف نمی کنند.

در این مقاله میخواهیم اطلاعات مفیدی درباره فیبر ، خواص و منابع آن به شما بدهیم پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

فیبر چیست؟

فیبر یک نوع کربوهیدرات گیاهی است که در اکثر میوه ها ، سبزیجات ؛ حبوبات و غلات کامل یافت می شود.  بدن انسان قادر به هضم فیبر نیست در نتیجه این ماده بدون تولید کالری از طریق روده از بدن دفع می شود. از این رو برای کاهش وزن بسیار مفید می باشد. از طرف دیگر مصرف مقدار کمی از این ماده باعث احساس سیری شده و از آنجا که روند هضم و جذب گوارشی را نیز کند می نمایند موجب می شود افراد برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری کنند.

"متخصصان توصیه می کنند که زنان روزانه 25 گرم و مردان 38 گرم فیبر مصرف کنند."

انواع فیبر

دو نوع فیبر وجود دارد .

  1. فیبر محلول، که در آب حل می شود، می تواند به کاهش سطح گلوکز و همچنین کاهش کلسترول خون کمک کند. مواد غذایی با فیبر محلول عبارتند از جو دوسر ،آجیل، لوبیا، عدس، سیب و زغال اخته.
  2. فیبر نامحلول که در آب حل نمی شود، می تواند به جلوگیری از یبوست کمک کند. غذاهای حاوی فیبر های نامحلول عبارتند از گندم، برنج قهوه ای، حبوبات، هویج، خیار و گوجه فرنگی.

نکاتی برای افزایش مصرف فیبر

  • بجای نوشیدن آب میوه ها ، میوه بخورید.
  • پوست میوه ها را دور نریزید چراکه منابع خوبی از فیبرنامحلول هستند.
  • جایگزین کردن برنج سفید، نان و ماکارونی با برنج قهوه ای و تمام غلات کامل.
  • برای صبحانه، غلات کامل را به عنوان اولین گزینه انتخاب کنید.
  • به جای چیپس ، پفک ، کیک و دیگر تنقلات سبزیجات خام مصرف کنید.
  • دوتا سه بار در هفتهلوبیا یا حبوبات را جایگزین گوشت کنید.
کلمات کلیدی فیبر
مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید