ماساژ رفلکسولوژی؛ مراحل، مزایا و خطرات

ماساژ رفلکسولوژی

ماساژ رفلکسولوژی؛ مراحل، مزایا و خطرات

تکنیک های درمانی و روش های مختلفی وجود دارد که می توانید بر اساس اصول آن ها ماساژ دریافت نمایید تا بسیاری از مشکلات شما از جمله درد های عضلانی برطرف گردد. در روش ماساژ رفلکسولوژی یا ماساژ بازتابی پا (Reflexology Massage) تمرکز فشارهای ماساژ روی بخش هایی از جمله کف پا، دست و نیز گوش ها هستند.

در ماساژ رفلکسولوژی هدف این است که استرس افراد کاهش یابد، انرژی به صورت متعادل در کل بدن تقسیم شود و همچنین که اندام ها در بالاترین سطح کیفی، عملکردشان را داشته باشند.

این ماساژ را می توانید با یک دستگاه ماساژور برقی در ناحیه پا انجام دهید و از مزایای آن بهره‌مند شوید. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

ماساژ رفلکسولوژی چیست و چگونه عمل می کند؟

در ماساژ رفلکسولوژی نقاطی مرکز هدف حرکات ماساژی هستند مثل کف دست و پا. در واقع این موضوع به این دلیل است که رفلکسولوژیست ها اعتقاد به ارتباط بین نقاط موجود در کف دست و پا با سایر بخش های بدنی دارند. در نتیجه بر اساس این باور زمانی که شما این نواحی را ماساژ می دهید اثرات این ماساژ به سایر بخش ها نیز منتقل خواهد شد. در نتیجه شما با این اقدام می توانید عملکرد بهتری از اعضا و اندام های مختلف شاهد باشید؛ زیرا انرژی بدنی به صورت مساوی در کل بدن تقسیم می گردد.

اگر بخواهیم در خصوص تاریخچه این تکنیک ماساژ واکاوی کنیم، باید گفت مصر باستان در این تکنیک درمانی بسیار پیشتاز بوده است.

در مصر باستان تصاویری قدیمی وجود دارد که حکایت از به کار گیری این تکنیک ماساژ برای بهبود شرایط افراد در گذشته دارد. در واقع 2500 سال پیش از میلاد این تکنیک جزء روش هایی بوده است که با هدف آرام سازی و رفع استرس کاربرد داشته است.

چین و هند نیز از دیگر کشورهایی بوده‌اند که از دیرباز این روش ماساژ درمانی را مورد استفاده قرار می دادند. در غرب مدرن نیز در قرن 20 ام این تکنیک رواج یافت.

مزایا و فواید ماساژ رفلکسولوژی

ماساژ رفلکسولوژی در صورتی که به صورت اصولی و دقیق انجام شود و افراد متخصص در این زمینه خدمات ارائه کنند، شاهد خواهید بود که با فوایدی همراه هستند، از جمله:

  1. از بین رفتن استرس و اضطراب و بهبود عملکرد سیستم عصبی
  2. افزایش حس آرامش و ترشح هورمون های شادی‌زا و آرامش بخش
  3. تقویت گردش خون و بهبود اکسیژن رسانی در تمامی بخش های بدنی
  4. تقویت سیستم ایمنی بدن جهت پیشگیری از بروز انواع بیماری های ناشی از میکروب و ویروس
  5. کاهش درد های عضلانی و مزمن از جمله سردرد و میگرن و …
  6. از بین رفتن اختلالات مرتبط با خواب و بهبود عمق خواب در شب

علاوه بر این ماساژ، تکنیک های دیگری نیز وجود دارند از جمله، ماساژ تایلندی یا ماساژ سوئدی که هر کدام از آن ها نیز همچون این تکنیک می توانند بسیار اثر گذار باشند.

مراحل انجام ماساژ رفلکسولوژی

برای انجام ماساژ بازتابی پا نیاز است که در ابتدا در یک حالت ثابت دراز بکشید، یا اینکه در راحت ترین وضعیت بنشینید.

در ادامه نیاز است که ماسور به صورت دقیق و تخصصی تمامی بخش های بدنی شما را مورد بررسی قرار دهد. این بررسی ها اجازه می دهد که بتوانند حرکت های ماساژ را به صورت دقیق طراحی و اجرا کنند.

فشارهایی که در ماساژ رفلکسولوژی اعمال می‌گردد از ساده به پیچیده و نیز از کم فشارترین تا پرفشارترین حرکات را شامل می شود.

برای بهبود شرایط مربوط به سر و مغز، انگشتان پا باید ماساژ داده شوند. ماساژ قوس پا و پاشنه پا در کاهش تمامی عارضه هایی که برای لگن و کمر و نیز کبد و کلیه و دستگاه گوارش ایجاد شده است، اثر می گذارد.

عوارض یا خطرات ماساژ

تکنیک های ماساژ به طور عمده عارضه یا خطر خاصی در پی ندارد. اما به شرطی که اصول اولیه آن به درستی رعایت گردد.

پیاده سازی حرکات ماساژی اگر به درستی انجام نشود، یا این که توسط متخصصین اعمال نگردد احتمال بروز خطر افزایش خواهد داشت. به همین دلیل است که به افراد گفته می شود انجام این تکنیک ها را به دست ماسورهایی متخصص بسپارید. 

خاتمه

در این نوشتار از مراحل انجام ماساژ رفلکسولوژی و نیز مزیت و خطرات آن مباحثی را مطرح کردیم. اگر می خواهید یک ماساژور برقی مناسب برای دریافت ماساژ رفلکسولوژی خریداری کنید می توانید به بخش انواع ماساژور های برقی ما مراجعه نمایید و بر اساس ویژگی های آمده خریدتان را نهایی کنید.

برای دریافت مشاوره پیش از خرید نیز با ما تماس بگیرید.

امسیگ

سوالات متداول

 
اگر زنان باردار در شرایط جسمانی خاصی باشند نیاز است که تحت نظر متخصصین این تکنیک را انجام دهند.
بله

جدید ترین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید