همه چیز در مورد افسردگی نوجوانان

همه چیز در مورد افسردگی نوجوانان
آمار بسیار مبتلایان به بیماری افسردگی سبب شده که قرن 21 را به نام این بیماری ثبت کنند.

این بیماری بسیاری از اوقات نمود بیرونی ندارد. علاوه بر آن نیز افسردگی ممکن است برای هر قشری از جامعه با هر وضعیت معیشتی و در هر سنی اتفاق بیفتد.

افسردگی در نوجوانان

باید بدانید بین افسردگی نوجوانان و بزرگسالان تفاوت هایی وجود دارد. سال های نوجوانی می تواند بسیار سخت باشد و این بیماری روانی، نوجوانان را به مراتب بیشتر از بزرگسالان درگیر سازد. در واقع، تخمین زده شده است که از هر پنج نوجوان یکی از آنها، از افسردگی در این دوره رنج می برند. با این حال، در حالی که افسردگی قابل درمان است، اغلب نوجوانان افسرده هرگز کمک دریافت نمی کنند.

دلایل افسردگی نوجوانان

دلایل متعددی برای ابتلای یک نوجوان به افسردگی وجود دارد. دلایلی نظیر عملکرد در مدرسه، وضعیت اجتماعی با همسالان، گرایش جنسی یا زندگی خانوادگی می تواند تاثیرات عمده ای را بر احساس نوجوانان بگذارد.

بر خلاف بزرگسالان که توانایی کمک به خودشان را دارند، نوجوانان به والدین، معلمان یا سایر اطرافیان متکی هستند تا مشکل‌شان را تشخیص داده و به آنها کمک کنند. اما این موضوع ساده نیست. چراکه غمگین بودن یک نوجوان لزوماً نشانه افسردگی وی نیست. از طرفی ممکن است این بیماری در برخی نوجوان ها (مخصوصاً پسرها) با رفتارهای خشونت آمیز و پرخاشگری همراه باشد.


بالش طبی مموری فوم امسیگ را برای داشتن یک خواب راحت امتحان کنید.


در ادامه به برخی از علائم عمده افسردگی در دوره بزرگسالی می پردازیم.

علائم افسردگی در نوجوانان

اغلب بچه ها در دوران افسردگی تغییرات قابل توجهی در شیوه تفکر و رفتار خود دارند. آنها ممکن است هیچ انگیزه ای نداشته باشند و حتی پس از مدرسه به اتاق خواب خود رفته و ساعت های زیادی را آنجا بمانند. نوجوانان مبتلا به افسردگی ممکن است بیش از حد بخوابند، یا تغییراتی در عادات غذایی داشته باشند و حتی ممکن است رفتارهای خشونت آمیزی داشته باشند. 

در ادامه نشانه های بیشتری از افسردگی در نوجوانان را نام می بریم. مثل:

  • بی تفاوتی
  • شکایت از درد؛ از جمله سردرد، درد معده، کمردرد یا خستگی
  • عدم تمرکز
  • رفتار غیر مسئولانه، به عنوان مثال، فراموش کردن تعهدات، دیر حاضر شدن برای رفتن به مدرسه ، فرار از مدرسه
  • بی اشتهایی شدید یا پرخوری شدید
  • از دست دادن حافظه
  • رفتار پرخاشگرانه
  • احساس ناامیدی و غم
  • بیدار شدن در شب و خوابیدن در طول روز
  • افت ناگهانی درسی استفاده از الکل یا مواد مخدر
  • کناره گیری از جمع دوستان

افسردگی‌ای که درمان نشود ممکن است عواقب خطرناکی را در پی داشته باشد . پس نباید دست روی دست گذاشت و منتظر ماند تا علائم به خودی خود از بین بروند. اگر شما مشکوک هستید که نوجوانتان افسرده است، نگرانی های خود را به شیوه ای درست و بدون قضاوت مطرح کنید. حتی اگر دقیقا مطمئن نیستید که مشکل فرزندتان افسردگی است، باید بدانید رفتارها و عواطف ناخوشایندی که او از خود نشان می دهند، در واقع نشانه هایی از مشکلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند. پس زمان را از دست ندهید.


معرفی محصولات امسیگ: انواع تب سنج دیجیتال


چگونه به یک نوجوان افسرده کمک کنیم؟

اولین قدم برای رفع مشکل افسردگی گفتگو کردن است، پس با نوجوان خود حرف بزنید و از آنها بخواهید تا آنچه در ذهنشان می گذرد را برای شما تعریف کنند. در این زمان شما باید صبور بوده و با دقت به حرف های او گوش کنید و از هرگونه انتقاد، نصیحت یا پرخاشگری بپرهیزید. مهم است که نوجوان بفهمد او را درک می کنید و به او توجه دارید. پس برای او روشن کنید که آماده کمک هستید و تمایل دارید هر گونه پشتیبانی مورد نیازش را ارائه دهید. در مراحل بعدی شاید لازم باشد که با یک روانکاو یا مشاور در مورد فرزندتان و چگونگی حل مشکلش مشورت کنید اما در تمام این مراحل باید همواره به یاد داشته باشید که همراهی شما بزرگترین کمک برای درمان معضل پیش آمده است پس دریغش نکنید!

خاتمه 

در بخش های مختلف این مقاله تا حد زیادی تلاش نمودیم که از علائم و نشانه های بیماری اقسردگی در نوجوانان و نیز در خصوص شیوه کمک بزرگسالان به آن ها مباحثی را مطرح سازیم. در صورت وجود هرگونه سوالی در این زمینه می توانید در زیر همین مقاله با ما در ارتباط باشید. 

محصولات مرتبط
مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید