فعالیت های شدید شغلی و بدنی، بدن دهیدراته و خشک، عدم استفاده از آب کافی در طول روز، تجربه شرایط خاص مثل بارداری از جمله موضوعاتی است که در گرفتگی عضله لگن نقش به سزایی دارند.
گرفتگی یا اسپاسم عضله لگن با نشانه هایی از جمله سفت شدگی لگن، محدودیت دامنه حرکتی مفاصل و عضلات و درد های شدید و ضعیف همراه است که نیاز است نسبت به آنها توجه ویژهای داشته باشید.
استفاده و خرید دستگاه ماساژور بدن از جمله راهکارهایی است که می توانید در شرایط دشوار از آنها استفاده نمایید تا دردها و اسپاسم تا حد زیادی کاهش پیدا کند.
ماساژ برای درد لگن
ماساژ دادن عضلات لگن در مراحل ابتدایی دردها و زمانی که شدت آن افزایش نیافته است می تواند بهبود درد و اسپاسم را در پی داشته باشد.
انجام ماساژ منجر به افزایش جریان خون شده و به عروق خونی کمک می کند که از حالت اسپاسم و گرفتگی خارج شوند. در نتیجه تمامی انقباضات عضلانی از بین رفته و در نهایت منجر به از بین رفتن درد خواهد شد.
ماساژ دادن عضلات لگن هم با دست و هم به کمک دستگاه های ماساژور بدن قابل انجام است. دستگاه های ماساژور فشار و ماساژ یکنواختی را ایجاد می کنند و مدت زمان بیشتری را امکان دریافت ماساژ دارید؛ زیرا نیروی دست بعد از مدت کوتاهی از بین رفته و شما احساس خستگی خواهید داشت. اما دستگاه های برقی بهترین جایگزین برای یک ماساژ حرفه ای و اصولی است.
گرفتگی عضله لگن در بارداری
زنان در دوران بارداری تغییرات عمده ای را از جهت فیزیکی و هورمونی تجربه می کنند. در نتیجه در تمامی ابعاد شما شاهد هستید که آنان با مشکلات جسمی مواجه می شوند. برای مثال افزایش وزن و فشار هایی که روی پاها و کمرشان وارد می شود منجر به بروز درد کمر و گرفتگی عضله لگن می گردد .
به همین دلیل توصیه می شود که زنان باردار در دوران اوج بارداری و بروز درد های لگنی و کمر از راهکار های مختلفی کمک بگیرند. از جمله اینکه برای مثال:
- استراحت کنید تا میزان فشار ها به پاها و کمر و عضلات لگن کاهش پیدا کند.
- انجام تمرین های کششی و نرمشی محدود که به سلامت شما ضرر نرساند.
- انجام پیاده روی های سبک برای حفظ انعطاف پذیری بدن
- استفاده از آب کافی در طول روز برای افزایش تامین آب بدن
- استفاده از کیسه آب گرم برای گرم کردن عضلات بدن و رفع انقباضات
- استفاده از انواع ماساژورهای بدن از جمله ماساژور تفنگی
درمان گرفتگی عضله لگن
به طور کلی انقباض و گرفتگی یا اسپاسم عضلات در هر بخشی از بدن ایجاد گردد می توانید با یکسری تکنیک های ابتدایی و ساده به بهبود شرایط تان کمک کنید. از تکنیک های مهم در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
استراحت کردن: زمانی که افراد در مراحل اولیه انقباضات عضله لگن هستند می توانند برای پیشگیری از شدت یافتن اسپاسم و گرفتگی استراحت داشته باشند. در این شرایط عضلات فرصت ریکاوری خواهند داشت تا شرایط عادی بر جسم حاکم شود. در نتیجه بدون نیاز به درمان های دارویی و پیچیده تر شرایط شما بهبود چشمگیری خواهد یافت.
استفاده از کیسه آب گرم: انواع کیسه آب گرم که در سال های اخیر در سطح وسیعی مورد اقبال قرار گرفته است در گرما دهی و بهبود جریان خون نقس به سزایی دارند. از جمله آنکه به بهبود گرفتگی عضله لگن نیز کمک شایانی خواهند داشت.
گرما رسانی به عروق خونی علاوه بر اینکه موجب رفع انسداد عروق خونی می شود دردها را نیز کاهش می دهد.
درمان های دارویی: در موردی که افراد شدت زیادی از درد ها را تجربه می کنند نیاز است که مداخلات پزشکی و تخصصی انجام شود.
ماساژ درمانی: در ماساژ درمانی با تکنیک ها مختلف می توان عضلات لگن را از حالت اسپاسم خارج نمود. این روزها انواع ماساژورهای برقی برای نواحی مختلف بدنی کاربرد داشته و اثرات درمانی آن برای کسی پوشیده نیست.
گرفتگی عضله بالای لگن
گرفتگی عضله بالای لگن در اثر عوامل مختلفی احتمال بروز و ظهور دارد مثل، کشیده شدن های ناگهانی، فعالیت های بدنی و شغلی با فشار بالا، نشستن های طولانی مدت و غیراصولی.
تمامی این موارد باعث می شوند که گرفتگی های عضلانی در ماهیچه های ایلیوپسواس رخ دهد. علائمی که نشان می دهد شما عضله بالای لگن دچار گرفتگی شده باشید درد و سفت شدن نواحی بالایی لگن است. از بین رفتن انعطاف دامنه حرکتی هنگام نشستن و بلند شدن و …
روش درمان اسپاسم عضله بالای لگن انجام تمرینات کششی و نیز ماساژ دادن این نواحی است.
علائم گرفتگی عضله لگن
گرفتگی های عضلات لگن شامل علائم و نشانه هایی است از جمله:
- بروز دردهای ناگهانی و شدید در نواحی عضلات لگنی مثل بالای ران
- محدودیت حرکتی
- التهاب و تورم
- خستگی و احساس ضعف
- دردی که باعث می شود چندان توان حرکت نداشته باشید.
نتیجه
علیرغم این که گرفتگی عضلات لگن گاهاً با دردهای شدید همراه است اما می توانید با تکنیک های ساده و معمولی در همان مراحل ابتدایی بروز درد به بهبود آن ها کمک کنید.
متاسفانه این عارضه به صورت شایع در افراد مختلف و در سنین مختلف احتمال بروز و ظهور دارد. بر همین اساس توصیه می شود که همواره برای بهبود درد و نیز پیشگیری از شدت یافتن درد های ناشی از اسپاسم عضلات لگن روند تشخیص و درمان را در اسرع وقت پیگیری نمایید.
امسیگ
سوالات متداول
آیا گرفتگی عضله لگن با تغذیه قابل درمان است؟
بله می توانید با استفاده از یکسری مواد غذایی ( کلسیم، پتاسیم و منیزیم ) اسپاسم عضلات گردن را بهبود بخشید.
داروها برای درمان گرفتگی عضله لگن کدامند؟
ایبوپروفن از جمله داروهای ضد التهابی است که می توانید برای گرفتگی عضله گردن استفاده نمایید.