تاثیر قهوه بر فشار خون

یکی از مسائلی که مبتلایان به فشارخون بالا با آن دست و پنجه نرم می کنند عدم ثبات فشارخون در آن هاست. اما زود نتیجه گیری نکنید و فنجان قهوه خود را کنار نگذارید، تحقیقات در این زمینه و ارتباط میان تاثیرات کافئین بروی قلب همچنان ادامه دارد.
در ادامه قصد داریم تا از مطالعات جدیدی که بروی ارتباط میان کافئین و هایپرتنشن در مرکز مطالعات فشارخون آمریکا انجام شده است شما را آگاه کنیم تا خودتان به این نتیجه برسید که آیا باید مصرف قهوه و نوشیدنی های کافئین دار را کنار بگذارید یا خیر.
در سال های اخیر تحقیقات و مطالعات زیادی بر روی کافئین انجام شده است و این تحقیقات بیشتر برروی تاثیرات این ماده بر قلب و در نتیجه فشار خون بوده و برطبق اولین اطلاعات بدست آمده کافئین باعث سخت تر شدن دیواره ی رگ ها که نماینده عملکرد قلب هستند، می شود.
در کنفراس کاردیولوژی که در یونان برگزار شد متخصصین اعتقاد داشتد در افرادی که دارای فشارخون بالا هستند، مصرف کافئین باعث سخت شدن رگ های اصلی آن ها می شود. این متخصصین تاثیرات کافئین را بروی 10 نفر که بطور متوسط دارای 62 سال سن با فشارخون خون بالا بودند بررسی کردند. به شرکت کنندگان در این تحقیق روزانه قرصی که حاوی 250 میلی گرم کافئین بود داده شد که این مقدار معادل مصرف 2 تا 3 فنجان قهوه در روز می باشد.
30 دقیقه بعد از مصرف این قرص سختی در رگ ها به طور تصاعدی بالا رفت و بعد از 60 دقیقه این سختی به اوج خود رسید و برای 3 ساعت رگ ها در این وضعیت باقی ماندند.
پیشنهاد امسیگ: خرید فشار سنج عقربه ای برای پزشکان و مراکز درمانی
اگر بخواهیم نتایج این تحقیق را در قالب اعداد بیان کنیم فشار سیستولیک یعنی بیشترین عدد به 11 افزایش یافت و فشار دیاستولیک یعنی کمترین عدد به 8 رسید. هرچند این تحقیقات نمایانگر تاثیرات آنی قهوه بروی فشارخون بودند اما متخصصین اعتقاد دارند همچنان باید در این زمینه تحقیقات جامع تری بر روی افراد بیشتری انجام شود تا بتوان اثرات دقیق کافئین رابدست آورد و همچنین بتوان به این نتیجه رسید که چه افرادی بیشتر در معرض آسیب و خطر هستند.
مدیر موسسه تحقیقات قلب و تغذیه آمریکا بر این باور است که هرچند این تحقیق بر روی افراد کمی انجام شده و نشان دهنده تاثیر کافئین بوده است اما باید تحقیقات کامل تری انجام شود تا بتوان بطور قطع در این زمینه تصمیم گیری کرد. زیرا در سطح بزرگتر افراد مختلف واکنش های مختلفی نسبت به مصرف قهوه دارند کسانیکه عادت به مصرف زیاد قهوه دارند قطعا واکنش متفاوت تری نسبت به افرادی که قهوه مصرف نمی کنند دارند و همچنین کسانیکه قهوه مصرف می کنند خوراکی های دیگری ازجمله شکر، خامه به همرا آن نیز مصرف می کنند که همین خوراکی ها ممکن است باعث ناشناخته باقی ماندن تاثیرات واقعی قهوه شود.
بهترین راه برای اینکه بدانید آیا قهوه باعث بالا رفتن فشارخون شما می شود این است که قبل از اندازه گیری فشارخون یک فنجان قهوه مصرف کنید و ببیند آیا مصرف آن باعث افزایش فشارخون شما شده است یا خیر. با کلیک بروی فشارخون یک دستگاه فشارسنج دیجیتال خریداری کنید.

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید