نکات مهم در هنگام اندازه گیری فشار خون

نکات مهم در هنگام اندازه گیری فشار خون
انجمن قلب آمریكا مقیاسی جهت اندازه گیری صحیح فشار خون معرفی نموده است .

در این مقیاس توصیه شده كه برای اندازه گیری صحیح فشار خون توجه به سه نکته بسیار اهمیت دارد. ملاك های مربوط به اندازه گیری فشار خون. دستگاه اندازه گیری فشار خون. بیمار یا فردی كه فشار خون وی گرفته می شود. ملاك های مربوط به اندازه گیری فشار خون قرار داشتن در وضعیت آرام داشتن فاصله با دستگاه فشار خون گرد نكردن اعداد بدست آمده اضطراب نداشتن بیمار 5 دقیقه قبل از اندازه گیری فشار خون استراحت كامل نمایید و نیم ساعت قبل از اندازه گیری فشار خون شخص باید از مصرف چایی و غذا و سیگار كشیدن و فعالیت خودداری كرده و در صورتیكه مثانه وی پر باشد باید آن را خالی كند . دستگاه اندازه گیری فشار خون نكاتی كه باید قبل از خرید دستگاه اندازه گیری فشار خون به آن دقت كرد عبارتند از : میزان حافظه فشار سنج دیجیتال میزان حافظه نگهداری اطلاعات بسیار مهم است . اكثر موارد بهتر است فشار سنج شما توانایی نگهداری حداقل یك ماه اطلاعات اندازه گیری شده را داشته باشد . ضمانت نامه فشار سنج در هنگام خرید فشار سنج دیجیتالی به ضمانت نامه آنها نیز توجه كنید و بفهمید که آیا خدمات پس از فروش دارند یا خیر. بعد از اطمینان حاصل کردن از خدمات ضمانت نامه فشار سنج اقدام به خرید آن کنید. فشار سنج دیجیتال مچی یا بازویی؟ استفاده از فشار سنج مچی راحت تر از فشار سنج بازویی است ولی توجه داشته باشید كه فشار اندازه گیری شده از روی بازو دقیق تر از مچ است . دقت فشارسنج دیجیتالی اقدام به خرید فشار سنج هایی کنید که دارای تاییدیه از سازمانهای معتبر پزشكی جهان هستند و دقت آنها تضمین شده است. این فشار سنج ها امكاناتی از جمله تشخیص آریتم قلبی ( نامنظمی عملكرد قلب) و میزان ضربان قلب نیز دارند . كلیه فشار سنج هایی که دارای تاییدیه آمریكا FDA ، ISO ، CE اروپا پزشكی و.... هستند، دقت بالایی دارند و بسیار مورد اطمینان هستند. میزان باطری فشار سنج دیجیتال میزان موجود بودن باطری و دوام آن نیز بسار مهم است و اینكه آیا باطری های این دستگاه را پس از اتمام دوره عمرشان می توان تهیه كرد یا خیر . نداشتن باطری باعث می شود كه هنگام استفاده فشار سنج را به برق وصل نمایید . فشار سنج های خوب دارای باطری آلكا لاین می باشند كه در بازار موجود است و آداپتور همراه دارد كه در مواقع ضروری بتوان از برق استفاده كرد . كاف دستگاه فشار سنج به اندازه كاف فشار سنج توجه داشته باشید . اندازه كاف نادرست باعث نشان دادن فشار نادرست توسط دستگاه می شود. نکات مهم در هنگام اندازه گیری فشار خون بیمار برای اندازه گیری فشار خون فرد را روی تخت بخوابانید یا روی صندلی بنشانید بازوی راست ترجیحا لخت باشد و به هیچ وجه نباید بازوی بیمار آویزان باشد. اگر فرد روی تخت خوابیده است دست وی باید كنار بدن قرار گیرد و در صورت اینكه بر روی صندلی نشسته است دست وی را روی میز قرار دهید. بازوی راست باید به موازات قلب و در امتداد قفسه سینه به طور افقی قرار گیرد . سپس بازو بند (كاف ) را 2 تا 3 انگشت بالای آرنج به بازو بسته و وسط كیسه لاستیكی داخل بازوبند حتما روی سرخرگ بازویی قرار دهید و سپس به وسیله فشار سنج دیجیتالی فشار خون را اندازه گیری نمایید . كنترل ضربان قلب بیمار در بیمارانی كه ضربان قلب نامنظم است باید چندین بار فشار خون را اندازه بگیرید و میانگین آن ها را به عنوان فشار خون فرد در نظر بگیرید.

فشار سنج برای درمان و حتی پیشگیری از بیماری‌ها ابزاری بسیار مهم و ضروری است. امروزه با توجه به افزایش چاقی و انواع بیماری‌ ها سنجش فشار خون بسیار حائز اهمیت می‌ باشد.
دستگاه فشارسنج وسیله ای قابل اعتماد در مراقبت های پزشکی و روند درمان به شمار می‌ آید. بهتر است بدانید که در افرادی که بیماری فشار خون دارند باید مداوم نوسانات فشار خون در آنها کنترل شود. زیرا فشار خون بالا ممکن است باعث سکته مغزی و نارسایی کلیه شود. برای این منظور می ‌توانید از انواع دستگاه های فشار سنج که در بازار موجود می ‌باشند بهره ببرید. بنابراین می‌توان گفت وجود دستگاه فشار سنج در هر خانه فاکتور مهمی در سلامتی افراد جامعه به شمار می رود.
 
نکات مهم هنگام استفاده از دستگاه فشار سنج
با توجه به اینکه دستگاه فشار سنج بر روی بازو یا مچ قرار داده می‌شود، بهتر است که آن ناحیه از بدن هنگام سنجش پوششی نداشته باشد. نکته قابل توجه در استفاده از دستگاه فشار سنج این است که قبل از اندازه گیری فشار خون از فعالیت‌ های سنگین، مصرف الکل و سیگار خودداری شود. لازم به ذکر است که برای به دست آوردن نتیجه مطلوب، بهتر است پس از یک مدت زمان مشخص دستگاه فشار سنج را مجددا تنظیم کنید.
 
انواع دستگاه فشار سنج
بهتر است بدانید که تمام مدل‌ های دستگاه فشارسنج اساس کار یکسانی دارند، اما انواع مختلفی از این دستگاه در بازار موجود است. انواع دستگاه فشار سنج عبارت است از: دستگاه فشار سنج جیوه ای، فشار سنج عقربه ای و فشار سنج دیجیتالی.
 
دستگاه فشار خون جیوه ای جزء اولین و دقیق  ترین دستگاه ها برای اندازه گیری فشار خون محسوب می‌شود. این دستگاه سال ها به عنوان رایج ترین شیوه برای سنجش فشار خون به شمار می رفت و حتی امروزه نیز استانداردی طلایی برای خواندن فشار خون است.
 
در این دستگاه ستونی از جیوه وجود دارد که برای اندازه گیری فشار خون به کار برده می شود. بهتر است بدانید که میزان خطا در این دستگاه بسیار پایین می‌باشد. همچنین این دستگاه دوام بسیار بالایی دارد، به طوری که این امر باعث شده است در بین پزشکان از محبوبیت خاصی برخوردار باشد.
 
پس از فشارسنج جیوه ای، فشار سنج عقربه ای روی کار آمد. این دستگاه دارای یک کیسه باد می‌باشد که به وسیله یک تلمپه پر می‌شود که باعث ایجاد فشار شده و شریان‌ها را می‌بنند. این فشار هوا باعث حرکت عقربه‌ها می‌شود، که از این طریق فشار خون به نمایش در می آید.
 
از جدیدترین دستگاه های فشارسنج، دستگاه فشار سنج دیجیتالی می‌باشد؛ که دارای یک مانیتور و کیسه باد است. این محصول فشار خون را با خطای بسیار پایین و در زمان کوتاه به شکل دیجیتال نشان می‌دهد. بنابراین در مقایسه با دو دستگاه قدیمی تر، روش مصرفی بسیار آسان تر و سریع تر دارد. این روز ها این محصول به خاطر دقت بالا و سهولت در استفاده در میان پزشکان و مبتلایان به بیماری فشار خون طرفداران زیادی پیدا کرده است.
 
دستگاه های فشارسنج از نظر طرز استفاده به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ که عبارتند از: دستگاه فشار سنج مچی و دستگاه فشارسنج بازویی. دستگاه فشارسنج مچی که بر روی مچ بسته می‌شود، فشار خون را از طریق شریان‌های مچ اندازه می‌گیرد. دستگاه فشار سنج بازویی نیز همان طور که از نامش پیداست، بر روی بازو یا ساعد بسته می‌شود و از آن طریق فشار خون را اندازه می ‌گیرد.
 
خرید دستگاه فشارسنج
امروزه با توجه به مشغله زیاد و ترافیک، علاوه بر خرید حضوری می‌توانید از طریق اینترنتی و از فروشگاه‌های معتبر اقدام به خرید دستگاه فشار سنج کنید. امروزه برند های متفاوتی اقدام به تولید این دستگاه می کنند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. شما می توانید با در نظر گرفتن بودجه خود مناسب ترین دستگاه را انتخاب نمایید.

نکاتی درباره اندازه گیری فشار خون که بهتر است بدانید

در دنیای امروزه به دلیل رژیم های غذایی نامناسب و استرس ها و تنش های فراوان، حفظ سلامتی اهمیت ویژه ای دارد. در بین این بیماری ها، بیماری های مربوط به قلب و فشار خون بسیار شایع شده اند. قلب یکی از حساس ترین اندام های بدن است و بیماری های مربوط به آن بسیار مهم هستند. بیماری فشار خون صدمات بسیاری برای تمامی قسمت های بدن ایجاد می کند. پایین بودن آن می تواند منجر به عدم رسیدن خون به نقاط مهم بدن و بالا بودن آن می تواند باعث پاره شدن مویرگ ها و یا خونریزی شود. این بیماری بسیار خطرناک است اما اگر به موقع تشخیص داده شود و مرتب کنترل شود به راحتی قابل درمان است و مشکلی برای فرد ایجاد نمی شود. مهم ترین کاری که در این زمینه می بایستی انجام دهید اندازه گیری دقیق و منظم فشار خونتان است تا در صورت بروز هر گونه تغییر به پزشک مراجعه کنید. برای این کار شما نیاز به یک فشارسنج در منزل خود دارید. اما اندازه گیری فشار خون به دلیل حساسیت بالایی که دارد بسیار مهم است و نیاز است که شما نکاتی را در این خصوص رعایت نمایید. نکاتی که قبل از اندازه گیری باید به آنها توجه نمایید: 1. حتما دفترچه راهنمای دستگاه فشارسنج را به دقت مطالعه نمایید. 2. هرگز بعد از موارد زیر فشار خود را اندازه نگیرید. زیرا عدد درستی نشان نمی دهد و شما را دچار اشتباه می کند: کشیدن سیگار خوردن مشروبات الکلی و صنعتی خوردن غذای سنگین یا پرچرب انجام فعالیت فیزیکی مانند پیاده روی یا بالا رفتن از پله ها 1. هرگز پشت سر هم فشار خود را اندازه نگیرید. زیرا زمانی که شما فشار خون خود را اندازه میگیرید، رگ های شما دچار اسپاسم می شوند و حداقل 30 دقیقه باید صبر کنید تا به حالت عادی بازگردند و بعد مجددا اقدام به اندازه گیری فشار خون کنید. 2. برای کارایی بهتر و افزایش طول عمر دستگاه از باتری آلکالاین استفاده نمایید. نکاتی که در هنگام اندازه گیری باید به آنها توجه نمایید: 1. دقت کنید که فشارسنج بر روی میلی متر جیوه باشد و نه بر حسب کیلو پاسکال 2. سعی کنید همیشه کاف را بر روی دست چپ خود ببندید. زیرا این دست به قلب نزدیک تر است. اما اگر به دست راست خود نیز می بندید موردی ندارد ولی همیشه با یک دست فشارتان را اندازه بگیرید. 3. کاف را به اندازه دو انگشت بالاتر از گودی آرنج ببندید. 4. زمانی که کاف را بستید، لوله متصل به دستگاه روی دستتان قرار گیرد. 5. کاف را نه خیلی سفت و نه خیلی شل ببندید، کاف باید به گونه ای باشد که دو انگشت زیر آن جا گیرند نه کمتر و نه بیشتر. 6. زاویه دست باید90 درجه باشد و در راستای قلب قرار بگیرد. برای این کار دست خود را روی یک میز قرار دهید. 7. سعی کنید بر روی یک صندلی بنشینید و کف پاهایتان صاف روی زمین قرار گیرد. 8. در هنگام اندازه گیری فشار خون حرف نزنید و حرکت نکنید. 9. در هنگام اندازه گیری توسط دستگاه، عضلات خود را سفت نکنید و دست خود را نیز مچ نکنید. این کار عدد فشار خون شما را دچار تغییر می کند و فشار خون درستی را دستگاه نمایش نمی دهد. در آخر خوب است بدانید بهترین زمان اندازه گیری فشار خون صبح و به صورت ناشتا است.

مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید