فواید ماساژ و تاثیر معجزه‌آسای آن در درمان بیماری‌ها

فواید ماساژ و تاثیر معجزه‌آسای آن در درمان بیماری‌ها
ماساژ درمانی دارای سابقه طولانی در فرهنگ ملل مختلف است.

امروزه مردم از بسیاری از انواع دستگاه ماساژور بدن برای اهداف درمانی استفاده می کنند. در ایالات متحده، ماساژ به عنوان یکی از روش های درمان به جای داروهای مکمل و جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد. 

نکته ای که نیاز است در ذهن داشته باشید این است که، ماساژ درمانی باید توسط افراد حرفه ای انجام گیرد زیرا ماساژ غیر اصولی سلامتی فرد را به خطر می اندازد. قدمت ماساژ درمانی به هزاران سال قبل باز می گردد. از دیرباز مردمان سرزمین های مختلف به این حقیقت دست یافتند که ماساژ می تواند در تحریک گردش خون نقش مهمی داشته باشد. علاوه بر آن نیز در پی بهبود فشار خون ما شاهد سایر مزیت های ماساژ درمانی از جمله ایجاد حس آرامش، بهبود انعطاف پذیری بدن و حتی بهبود کیفیت خواب خواهیم بود. 

تمامی این مزایا در نهایت دست به دست هم داده و کمک می کنند که افراد شرایط جسمانی و روحی بهتری را تجربه نمایند. در ادامه به صورت تفکیک شده فواید ماساژ درمانی را برای شما بر می شمریم.

یکی از موضوعات بسیار پر تکرار از سوی افراد این است که آیا ماساژ درمانی میتواند به کاهش سردرد کمک کند؟. جالب است بدانید که بسیاری از سردرد های افراد از جمله حملات میگرنی را می توان با تکنیک های آرام سازی از جمله ماساژ سر بهبود بخشید.  


ماساژ درمانی چیست؟

اصطلاح "ماساژ درمانی" شامل بسیاری از تکنیک های مختلف است. برای اغلب این تکنیک ها از دست و انگشت خود استفاده می کنند، اما ممکن است در برخی از آنها از ساعد، آرنج و یا پا استفاده کنند.

ماساژدرمانی در ملل مختلف سابقه ای طولانی دارد و انسان ها از دیرباز از ماساژ برای درمان دردهای خود استفاده می کردند. در ایالات متحده ماساژ، به عنوان بخشی از درمان مورد استفاده قرار می گیرد. ماساژ درمانی از طریق طب سنتی، با حرکات دست و کشش‌ها و در دانش نوین پزشکی با به کارگیری فشار‌های خاص روی نقاط مختلف بدن و همچنین با کمک تجهیزات و دستگاه‌های مختلف از جمله دستگاه ماساژ بدن انجام می‌گیرد.
امروزه ماساژ درمانی به عنوان یکی از شاخه‌های علم فیزیوتراپی شناخته می‌شود.
 

فواید ماساژ درمانی چیست؟

بر اساس گزارش سازمان ملی بهداشت در آمریکا در سال 2007 مشخص شد که در آن سال حدود 18 میلیون بزرگسال بالغ و 700 هزار کودک از ماساژ درمانی بهره برده اند.

افراد مختلف با دلایل متفاوتی از ماساژ استفاده می کنند. به عنوان مثال برای کاهش درد، بهبود آسیب های ورزشی، کاهش اضطراب و استرس، افزایش آرامش و کمک به سلامتی عمومی بدن از ماساژ استفاده می کنند.


خرید ماساژور تفنگی امسیگ مدل ML148 


چگونه ماساژ درمانی بر روی بدن تاثیر می گذارد؟

تحقیقات علمی در مورد نحوه عملکرد ماساژ و چگونگی تاثیر آن بر بدن بسیار محدود است. البته شواهد زیادی حاکی از مفید بودن ماساژ برای بدن وجود دارد. 

با این حال با توجه به یک تحلیل که از مقالات معتبر نتیجه گیری کرده است، می توان گفت که ماساژ درمانی بر بدن تاثیر می گذارد. شواهد موجود در این تحلیل نشان می دهد که یک جلسه ماساژ درمانی تاثیر بسیار زیادی بر کاهش استرس، کاهش فشار خون و ضربان قلب و همچنین کاهش افسردگی دارد. بر اساس شواهد به دست آمده از 13 آزمایش بالینی که در سال 2008 انجام گرفت، ماساژ درمانی برای درمان کمردرد های مزمن که به درمان های معمولی پاسخ نداده اند، بسیار مفید می باشد.

بر اساس آزمایشی که بر روی 300 بیمار بستری در بیمارستان که به بیماری سرطان پیشرفته مبتلا بودند، انجام گرفت مشخص شد که ماساژ می تواند برای کاهش درد و بهبود خلق و خوی آنها بسیار موثر باشد.

بر اساس آزمایشی بر روی 64 بیمار مبتلا به درد مزمن گردن، نشان داده شد که ماساژ درمانی برای بهبود عملکرد و کاهش علائم بیماری مفیدترین روش بوده است.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

خرید ماساژور تفنگی امسیگ مدل ML146 


چگونه ماساژ درمانی به کاهش درد کمک می کند؟

ماساژ موجب بهبود گردش خون می شود و بدین صورت اکسیژن تازه و مواد مغذی جذب بدن شده و مواد سمی دفع می گردد. همچنین موجب ترشح اندروفین که نابود کننده درد است و آزاد کردن هورمون استرس ( کوتیزول ) می گردد؛ و بدین صورت موجب کاهش استرس می شود.

تاریخچه ماساژ درمانی قدمت هزار ساله دارد که در کشورهایی چون چین، ژاپن، هند، کشورهای عربی، مصر، یونان، رم ، آمریکا و ایران وجود داشته است. همچنین ماساژ بین ورزشکاران نیز طرفداران بسیاری داشته است.

 از ماساژ در جهت رسیدن به سلامتی و کاهش درد در نواحی مختلف بدن استفاده می کنند و این روش از داروهای شیمیایی که به منظور کاهش درد هستند، بهتر بوده و بدون عوارض می باشد. جهت بهبود سلامت بدن فرد حین انجام ماساژ توصیه می شود در محیط یک دستگاه بخور سرد قرار گیرد تا هوای مطبوع تری در فضا وجود داشته باشد.

مزایای فیزیکی ماساژ

از مهم ترین مزایای فیزیکی ای که می توانیم برای ماساژ درمانی برشمریم موارد زیر هستند: 

  1. کاهش درد: ماساژ به کاهش درد و ناراحتی و سفتی عضلات کمک میکند. در واقع ماساژ یک روش مستقیم درمانی است که میتوان در هنگام بروز درد و ناراحتی آن را جایگزین داروهای ضد درد نموده و بطور مستقیم محل مورد نظر را ماساژ دهیم.
  2. افزایش دامنه حرکتی عضلات: وقتی مدت زمان زیادی یک سری فعالیت های تکراری را انجام دهیم، درواقع بدن خود را تحت یک روال تکراری قرار داده ایم وبه این صورت محدوده ی فعالیت و حرکات خود را محدود نموده ایم. لذا می توانیم با انجام ماساژ و کشش عضلات، دامنه ی حرکات خود را افزایش دهیم.
  3. بهبود گردش خون: سیستم گردش خون با عضلات بدن در ارتباط است، لذا عملکرد مناسب ماهیچه ها و عضلات بدن موجب باز شدن رگ های خونی و در نهایت موجب افزایش گردش خون می گردد.
  4. کاهش دردهای عضلانی: ماساژ موجب بهبود و افزایش گردش خون می گردد و این امر موجب کاهش دردهای عضلانی می شود. البته ماساژ به عنوان یکی از روش های درمانی، برای از بین بردن درد های مزمن مطرح است.
  5. کمک به درمان و کاهش علائم و عوارض: ماساژ درمانی به روند درمان بیماری هایی همچون نقرس، آرتروز، دیابت، فشار خون بالا و کاهش خطر در بیماری های قلبی و خود درمانی نقش به سزایی دارد. 
  6. افزایش ایمنی بدن: ماساژ موجب افزایش تعداد گلبول های سفید خون می گردد که نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر بیماری دارد.

تاثیرات فیزیولوژیکی ماساژ درمانی

  • تاثیر ماساژ بر روی پوست: افزایش جریان خون در پوست موجب تسریع پروسه ترمیم، تقویت رشته های کلاژن، افزایش تحرک پوست و بافت های زیرین آن می شود. جهت تاثیر بیشتر می توانید با کمک دستگاه بخور صورت، به جذب مواد و روغن ها به پوست صورت کمک کنید.
  • تاثیر ماساژ بر روی سیستم گردش خون: کمک به بازگشت وریدی، بهبود جریان سرخرگی و تسریع پروسه ترمیم.
  • تاثیر ماساژ بر روی سیستم لنفاوی: کمک به جریان لنف، کمک به جذب تورم، تسریع در دفع مواد متابولیک، تسریع ریکاوری و بهبود عملکرد سیستم ایمنی
  • تاثیر ماساژ بر روی عضلات اسکلتی: افزایش جریان خون در عضلات، تسریع ریکاوری و رفع خستگی رفع چسبندگی بین فیبرها، ریلکس شدن عضلات و افزایش تحرک پذیری عضلات
  • تاثیر ماساژ بر روی سیستم عصبی: کمک به ریلکسیشن، کاهش درد، تسهیل عملکرد رفلکس ها و کاهش استرس
  • تاثیر ماساژ بر روی سیستم تنفسی: کمک به ریلکس شدن، عضلات تنفسی کمک به کنده شدن و تخلیه‌ی ترشحات از جداره‌ی ریه
  • تاثیر ماساژ بر روی دستگاه گوارش: کمک به تحرک روده، کمک به جذب و دفع مواد

خرید ماساژور پا امسیگ مدل FW333


مزایای روانی ماساژ

علاوه بر تمامی مزایای فیزیکی ماساژ درمانی می توانیم مزایای روانی آن را نیز در نظر داشته باشیم، از جمله: 

  1. از بین بردن اضطراب و افسردگی: در یک مطالعه ی پزشکی دانشمندان به این نتیجه رسیدند که ماساژ موجب کاهش اضطراب و افسردگی در شخص می گردد. آن ها در سال 2005 این آزمایش را بر روی زنان مبتلا به سرطان سینه انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که ماساژ موجب از بین بردن افسردگی و کاهش فشار خون در این افراد می گردد. انسان همواره دچار استرس و اضطراب می گردد. ذهن انسان از طریق بدن، نشانه های فیزیکی مبنی بر وجود اضطراب را پاک میکند و بدین ترتیب موجب کاهش اضطراب می گردد.
  2. بهبود خواب: ماساژ موجب بهبود خواب می گردد. همچنین ماساژ به کودکان کمک می کند تا خواب بهتری داشته باشند. در واقع ماساژ با ایجاد آرامش در فرد موجب می شود، خواب عمیق تری را تجربه کند. ماساژ با از بین بردن استرس های عمیق شرایط را برای یک خواب راحت فراهم میکند که اثر ماندگاری بر روی بدن دارد و بدین ترتیب می توان تنش های موجود را کنترل کرد.
  3. کنترل انرژی: ماساژ درمانی کمک میکند تا انرژی بدن را کنترل نماییم و تولید طبیعی انرژی بدن را افزایش دهیم.
  4. افزایش تمرکز: بهبود گردش خون موجب از بین رفتن استرس شده در نتیجه انسان می تواند تمرکز بالاتری را در انجام فعالیت های مختلف داشته باشد.  
  5. ایجاد آرامش: با توجه که مواردی که گفته شد یک سیستم عضلانی خوب و گردش مناسب خون در بدن، موجب می شود که احساس آرامش کنیم و در این بین مغز نیز سیگنالهای مثبتی را دریافت می کند و بدین ترتیب موجب آرامش بدنی و ذهنی می گردد.

آیا ماساژ درمانی سردرد را کاهش می دهد؟

زمانی که فعالیت زیادی در طول هفته داشته باشید، ممکن است بر اثر استرس و خستگی ناشی از آن دچار سردردهای شدیدی شوید. گاهی اوقات چنین مشکلاتی نیازی به پزشک ندارند و فقط از طریق ماساژ درمانی، به راحتی می توانید مشکل را حل کنید.


آیا ماساژ درمانی به کمر درد کمک می کند؟

زمانی که درد شدیدی را در کمر یا پاهای خود احساس می کنید، به طوری که نمی توانید به راحتی رو پای خود بایستید یا خم و راست شوید، می توانید از طریق ماساژ هم آرامش را در خود ایجاد کرده و هم درد را در این نواحی به راحتی کاهش دهید.

به صورت نشسته می توانید کارهایتان را نیز انجام دهید: اغلب افراد در معرض نوعی استرس قرار دارند که این استرس به صورت درد شانه و گردن آشکار می شود. از طرفی زمانی که در محیط کار به صورت نشسته مشغول به انجام کارهایتان هستید، ممکن است به دلیل نشستن طولانی فشار بسیاری به کمر وارد گردد. با استفاده از ماساژور می توانید به صورت نشسته هم یک ماساژ لذت بخش را تجربه کنید. 


آیا ماساژدرمانی درد بازو را کاهش می دهد؟

زمانی که فعالیت های ورزشی سنگین و حرفه ای انجام می دهید از جمله والیبال، بیس بال یا بدنسازی و...، ممکن است به دلیل فعالیت و کشش زیاد بازو، درد شدیدی را در این ناحیه حس کنید. در این حالت نیز می توانید به راحتی از طریق ماساژ درمانی، درد را کاهش دهید.

آیا ماساژ درمانی باعث لاغری می شود؟

باید توجه داشته باشیم همان گونه که ماساژ موجب از بین رفتن برخی از بیماری ها می شود در کاهش وزن بدن نیز به ما کمک می کند. البته فراموش نکنید که تاثیر ماساژ بر روی لاغری در واقع نقش کاتالیزور را بازی می کند ؛البته این کاتالیزور در کنار ورزش صحیح و و همچنین رعایت برنامه غذایی می تواند مدت زمان لاغری را کوتاه تر کند.

اگر بعد از ورزش از ماساژ استفاده کنید موجب می شود تا ترمیم عضلات و دریافت ریز مغذی ها صورت بگیرد. به گونه ای که با بالا رفتن جریان خون سبب می شود تا مواد زایدی نظیر اسید لاکتیک و اسید کربنیک که پس از ورزش در عضلات جمع می شوند از بدن خارج گردد. در واقع می توانیم بگوییم که ماساژ به صورت مستقیم و غیر مستقیم به کم کردن اندازه بافت چربی در بدن کمک می کند و با توجه به تحقیقاتی که در گذشته صورت گرفته نشان می دهد که رژیم غذایی مناسب و ورزش در کنار ماساژ می تواند به تناسب اندام و کاهش بافت چربی کمک کند.

اگر ماساژ در ناحیه بافت چربی و بافت زیر جلدی صورت بگیرد موجب سوزاندن چربی در این نواحی می شود. بالا رفتن جریان خون، اکسیژن و مواد مغذی در این بافت ها سبب زیاد شدن مصرف کالری می گردد.

 


عوارض جانبی ماساژ درمانی

به طور کلی ماساژ درمانی اگر توسط فرد متخصص انجام شود هیچ مشکل یا ناراحتی به غیر از کبودی، تورم یا حساست به روغن ماساژ ممکن نیست به وجود بیاورد. البته خطرات ماساژ بسیار نادر هستند.

با این حال در اینجا مواردی که باید در ماساژ به آن توجه داشته باشید را بیان کرده ایم. افرادی که دارای مشکلات خونی هستند یعنی اختلالات خونی دارند و یا به کم خونی یا تعداد پلاکت پایین مبتلا هستند باید از ماساژ قوی اجتناب کنند.

در محل هایی از بدن مانند لخته شدن خون، شکستگی، زخم های باز و یا زخم عمیق، عفونت های پوستی یا استخوان های تضعیف شده (در اثر پوکی استخوان یا سرطان) یا محل جراحی نباید از ماساژ درمانی استفاده شود.

گرچه ماساژ درمانی برای مبتلایان به سرطان بسیار مفید است اما باید دقت شود که ماساژ بر روی توده سرطانی قرار نگیرد زیرا بسیار خطرناک است و باید با پزشک خود مشورت کنند.

زنان باردار باید قبل از استفاده از ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنند.


نکاتی در مورد ماساژ درمانی

از ماساژ درمانی به عنوان جایگزین برای مراقبت های پزشکی یا به تعویق انداختن آنها استفاده نکنید. اگر وضعیت پزشکی ویژه ای دارید و مطمئن نیستید که آیا ماساژ درمانی برای شما مناسب است یا خیر، با پزشک خود مشورت کنید. شما همچنین می توانید اقدام به مطالعه مقالات پزشکی معتبر در همین زمینه کنید. اگر شخص ماساژ دهنده استفاده از سایر روش های ماساژ راتوصیه کرد آن را با پزشک خود در میان بگذارید.

نتیجه گیری 

در این مقاله مهم ترین نکاتی که باید در زمینه ماساژ درمانی مرور می شد را بیان نمودیم. مهم ترین توصیه ای که می توانیم برای شما داشته باشیم این است که حتما قبل از شروع فرایند ماساژو درمانی و اقدام به بهره گیری از این تکنیک و کاهش دردها و انقباضات با بهترین متخصصین در این زمینه مشورت هایی داشته باشید. در واقع استفاده از انواع دستگاه های ماساژور زمانی می تواند برای شما مثبت و اثر بخش باشد که براساس شرایط اختصاصی شما برنامه ریزی آن انجام شده باشد. در غیر این صورت بی احتیاطی در این زمینه می تواند برای شما با خطراتی همراه باشد. 

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت راهنمایی های تکمیلی پیش از خرید انواع دستگاه ماساژور بدن به شما ارائه گردد. 

محصولات مرتبط
مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید