معرفی و مقایسه تب سنج آنالوگ و دیجیتال

معرفی و مقایسه تب سنج آنالوگ و دیجیتال
دماسنج چیست؟

 

ابزاری برای اندازه گیری دما است. که شامل یک لوله و اعدادی جهت نشان دادن مقادیر دما است. البته دماسنج ها انواع مختلفی دارند، اما اصل کار آن ها یکسان است. در این مقاله دماسنج دیجیتال و آنالوگ را مورد بررسی قرار داده ایم. شیوه ی عملکرد دماسنج آنالوگ: ماده ی داخلی دماسنج آنالوگ جیوه است، زیرا جیوه تنها مایعی است که به راحتی از حالت جامد به حالت مایع در می آید. بدین صورت که وقتی نوک دماسنج در مجاورت با مواد مورد نظر، قرار گیرد، جیوه به مایع تبدیل شده و شروع به بالا آمدن می کند، جایی که متوقف می شود، دمای مورد نظر می باشد که به راحتی از طریق اعدادی که روی دماسنج می باشد، قابل خواندن است. شیوه ی عملکرد دماسنج دیجیتال: این دماسنج ها از طریق باتری کار می کنند که نیازی به شارژ مجدد ندارند و از یک تراشه رایانه ای جهت اندازه گیری دما استفاده می کنند. روی این دماسنج ها یه مکان دهدهی اختصاص داده شده تا مقدار دما روی آن نمایش داده شود. با توجه به اینکه دقت اندازه گیری دماسنج دیجیتال بیشتر است، این نوع دماسنج در آزمایش های پزشکی، علمی و تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. تفاوت دماسنج آنالوگ و دیجیتال: در دماسنج آنالوگ حداقل 3 دقیقه طول می کشد تا جیوه از حالت جامد به مایع تبدیل شود، تا بتوانیم دما را اندازه بگیریم. ولی در دماسنج دیجیتال این زمان خیلی کم و 30 ثانیه است. دقت اندازه گیری دماسنج دیجیتال بیشتر است. زیرا در دماسنج آنالوگ ممکن است از زوایای مختلفی دما را مشاهده کنند، لذا امکان اشتباه در آن زیاد است.

تب سنج در گذشته، کمتر در دسترس همگان قرار داشت و روش های سنتی برای مشخص شدن آن بیشتر به کار می رفت. اما امروز این وسایل تنها در دسترس پزشکان نیستند و همه ما می توانید در خانه یک تب سنج داشته باشیم.

 
برای سنجش میزان تب و حرارت بدن خودتان و یا فرزندتان می توانید از تب سنج های دیجیتال و دقیق استفاده کنید تا در زمانی بسیار کوتاه و با دقت بسیار بالا میزات درجه حرارت بدن را به شما نشان دهند. یکی از مزایای تب سنج های دیجیتال، بالا بودن دقت اندازه گیری آن ها است به طوری که در بسیاری از مدل ها این دقت به میزان یک دهم سانتی گراد می رسد. تب سنج های دیجیتال را می توانید زیر زبان یا سایر نقاط بدن مثلا زیر بغل قرار داد.
 
مزایای تب سنج دیجیتال
از مزایای تب سنج های دیجیتال که بسیار مهم و کاربردی است آن است که علاوه بر نمایش میزان درجه حرارت بدن، این نوع تب سنج آخرین درجه حرارت را ذخیره کرده تا با درجه حرارت بعدی که از بیمار می گیرد مقایسه کند. زیرا در مورد افراد بیماری که تب دارند تغییر دمای بدن نیز بسیار مهم است و باید به آن توجه زیادی نشان داد.
 
تب سنج های دیجیتال معمولا به وسیله باتری های ساده کار می کنند که بسیار کم مصرف بوده و در صورت تمام شدن شارژ به راحتی و با قمیت مناسب قابل تعویض است.
 
از دیگر ویژگی ها مزایای تب سنج های دیجیتال آن است که هر فردی با هر میزان توانایی می تواند از آن استفاده کند و استفاده از آن بسیار ساده است. صفحه نمایش بزرگ و خوانا به شما کمک می کند به راحتی میزان درجه حرارت بدن را ببنید.
 
اگر بعد از استفاده از تب سنج های دیجتال فراموش کردید آن ها را خاموش کنید، دستگاه بعد از چند دقیقه بدون استفاده ماندن به طور خودکار خاموش می شود تا از هدر رفت انرژی و شارژ باتری جلوگیری شود.
 
از دیگر ویژگی های تب سنج های دیجیتال محدوده دمای اندازه گیری آن است که تمام دماهایی که بدن انسان می تواند داشته باشد را نشان می دهد. معمولا محدوده دمایی که تب سنج های دیجیتال اندازه گیری می کنند 32 تا 42 درجه سانتی گراد است.
 
بسیاری از تب سنج های دیجیتال پیشرفته حتی بدون تماس با بدن و در فواصل کوتاهی مثلا چند سانتی متری می توانند با دقتی بالا دمای بدن را تعیین کنند.
 
مدل های پیچیده تری از تب سنج های دیجیتال می توانند دمای اشیا مختلف دیگری مثلا شیشه شیر نوزاد را نیز اندازه گیری کرده و نشان دهند. این قابلیت می تواند برای مادرانی که کودک شیرخواره دارند می توانند بسیار کاربردی باشد.
 
بعضی از تب سنج های دیجیتال دارای سیستم هشدار باتری هستند. ممکن است ضعیف شدن باتری تا حدی باعث شود اندازه گیری دما با خطا مواجه شود. بنابراین هشدار ضعیف شدن باتری به شما کمک می کند قبل از از کار افتادن آن و یا نشان دادن دمای اشتباه باتری را تعویض کنید.
 
بعضی دیگر از تب سنج های دیجیتال مجهز به سیستم عیب یاب و تعمیر داخلی هستند. به طوری که در صورت بروز مساله و مشکل درونی که باعث می شود تب سنج کار نکند و یا اشتباه اندازه گیری کند، خود به خود و به طور هوشمند مشکل برطرف می شود. البته این امکان در تمامی مدل ها وجود ندارد و باید در زمان خرید به آن توجه کنیم.
 
سرعت در تب سنج های دیجیتال
از دیگر مزایای دستگاه های تب سنج دیجیتال سرعت عملکرد بسیار پایین آن است که در بسیاری از مدل های آن کم تر از 30 ثانیه  و در بعضی حدود 1 ثانیه است. در تب سنج های آنالوگ حدود 3 دقیقه طول می کشد تا جیوه از حالت جامد به مایع تبدیل شده و بالا رفتن مایع از شیشه میزان درجه حرارت بدن را نشان دهد. اما تب سنج های دیجتال مشکل کندی تب سنج های آنالوگ را نداشته و در زمان کوتاهی میزان حرارت بدن را نشان می دهند.
 
تب سنج های دیجیتال تحت تاثیر دما و شرایط محیطی نیز قرار نگرفته و در با دقت بسیار بالایی میزان تب بدن را مشخص می کنند.
محصولات مرتبط
مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید