چه چیز شیر مادر را زیاد میکند؟
بسیاری از تکنیک های کاهش استرس، مدیریت تغذیه مادران شیرده، مدیریت زمان بندی شیردهی به نوزادان یا استفاده از انواع شیردوش برقی می توانند به شما کمک کنند که معضل کاهش شیر در سینه مادران را برطرف نمایید. نوزادان به دلیل حساسیت هایی که دارند و در دوران رشدی بسیار حساسی هستند نیاز است که تغذیه کامل و سالمی داشته باشند.
به دلیل همین حساسیت ها و اهمیت ها نیاز است که تکنیک های مناسبی را جهت بهبود روند شیردهی نوزادتان به کار گیرید و مراقبت های دقیقی در این زمینه داشته باشید.
جالب است بدانید که شیردهی متناوب و استاندارد به دلیل مکیده شدن سر سینه نیز می تواند در تولید شیر توسط غدد شیری کمک شایانی نماید.
چگونه شیر مادر را زیاد کنیم؟
مادران به کمک بسیاری از تکنیک های طبیعی و بدون خطر مثل استفاده از یکسری مواد خوراکی و مراقبت های تغذیه ای می توانند شیرخودشان را زیاد کنند.
از سوی دیگر نیز می توان با تکنیک های دیگر نیز به بهبود وضعیت حجم و کیفیت شیر مادران پرداخت که در ادامه مهم ترین ان ها را برای شما نام می بریم.
استفاده از آب کافی در طول روز برای تامین آب مورد نیاز بدن
شیردهی متناوب در ساعات مشخص به کودکان کمک می کند که غدد شیری به صورت منظمی به تولید شیر کمک کنند.
مصرف برخی دمنوش ها و عصاره های گیاهی که در فعال کردن غدد شیری نقش به سزایی دارند. مثل زیره سبز یا عرق زیره سبز، آویشن و شبدر.
توصیه می شود که دمنوش ها را بدون مشورت با متخصصین مورد استفاده قرار ندهید و حتماً زیر نظر متخصصین اقدام به استفاده از این نوع مواد خوراکی کنید.
عدم استفاده از انواع دخانیات از جمله سیگار و قلیان نیز از توصیه های ضروری برای حفظ سلامت نوازدان و مادر است که موجب از جمله افزایش میزان شیر سینه مادر نیز می شود.
کدام غذا شیر مادر را زیاد می کند؟
اگر می خواهید بدانید که زیاد شدن شیر مادر برای نوزاد با کدام مواد غذایی امکان پذیر است این بخش را از دست ندهید. زیرا تعدادی خوراکی هایی را برای شما معرفی می کنیم که به شما کمک می کند با روش های طبیعی و ارگانیک شرایط بهتری را از جهت حجم شیر تجربه کنید.
- لبنیاتی هچون شیر تازه و طبیعی و بدون مواد نگه دارنده، پنیر و ماست: این موارد را بهتر است که در طول روز در برنامه غذایی خود قرار دهید. مثلاً در کنار غذا ماست استفاده کنید و در صبحانه شیر بخورید.
- مواد خوراکی ای که غنی از کلسیم هستند، مثل برنج، بادام، سبزیجات و کره بادام زمینی
- مواد خوراکی ای که دارای اسید چرب امگا 3 هستند همچون گردو و روغن کنجد
- مواد غذایی و میوه های سرشار از ویتامین C مثل، پرتقال، نارنج، گوجه فرنگی، توت فرنگی و توت
از دیگر خوراکی های مفید برای افزایش شیردهی موارد زیر هستند:
- بلغور جودو سر
- ماهی قزل آلا
- هویج
- کدو
- برگ ریحان تازه
- اسفناج
- برگ چغندر
- رازیانه ( دانه رازیانه یا عرق آن )
- دانه شنبلیله
- سیر
- نخود
- برنج قهوه ای
- کنجد
- زردآلو
- شوید
- گوشت مرغ
کاهش استرس و تاثیر آن روی افزایش شیر مادران
گاهی برخی از مادران در دوران شیردهی نوزادشان به دلایل مختلفی استرس را تجربه می کنند. شاید بسیاری از مادران از این نکته غافل باشند اما باید بدانید که استرس و فشار های روانی در این دوران می تواند تا حد زیادی در عملکرد غدد شیری اثر منفی داشته باشند. در نتیجه شما با کاهش این فشار ها می توانید تا حد زیادی در افزایش حجم شیر کمک کنید.
طبیعی است که مادران در دوران بعد از زایمان مخصوصاً اگر تجربه اول شان باشد استرس زیادی را تجربه کنند. بنابراین این ناآگاهی در روند شیردهی شان اثر گذاشته و در صورتی که مشکلی ایجاد شود شاهد هستیم که از عملکرد نامناسب در شیردهی خودشان نیز بیشتر دچار استرس می شوند.
بنابراین اگر مادری را دارید که در دوران شیردهی است و نمی استرسی هایی را تجربه کمی کنند به شما توصیه می کنیم که آنها را به آرامش و کاهش استرس دعوت کنید و در این مسیر نیز به آن ها کمک کنید.
عدم رعایت زمان شیردهی
در این بخش نکته ای را به شما یادآور خواهیم شد که تا حد زیادی می تواند به شما کمک کند تا مدیریت بهتری در حوزه شیردهی به کودک تان داشته باشید.
به طور کلی باید توجه داشته باشید که شیر مادر بین دو دونوبت شیردهی توسط غدد شیری تولید شده و مادر را برای شیردهی آماده می کند. برخی مادران فاصله دو مرحله شیردهی را رعایت نکرده و تصور می کنند که غدد شیری آن ها عملکرد درستی ندارد. در نتیجه شما باید توجه داشته باشید که چه زمانی باید به نوزاد خود شیر دهید و تا مدت زمان تجمیع شیر صبوری کنید.
بسیاری از مادران به دلیل استرس تعداد دفعات و زمان شیردهی را رعایت نکرده و بیشتر از حد طبیعی به کودک شان شیر می دهند. بنابراین به شما توصیه می کنیم که این موارد را رعایت کنید تا نوزاد شما نیز با مشکلات جدی مواجه نگردد.
نتیجه گیری
به طور عمده اغلب تکنیک هایی که در این مقاله به آن اشاره نمودیم می تواند مشکل شما را برطرف سازد. در صورتی که نکات ذکر شده را در نظر داشته باشید و مواد غذایی مناسب را استفاده نمایید بخش اعظم چالش شما از بین خواهد رفت. در صورتی که هیچ کدام از این روش ها نتوانست به شما کمک کند توصیه اکید ما این است که متخصصین مربوطه در جریان مشکل شما قرار گیرند تا راهکار های تخصصی در این زمینه به کار گرفته شود. در مواردی کاهش حجم شیر مادران شیرده می تواند در اثر موضوعات جدی تری باشد که نیاز است به آنها رسیدگی تخصصی شود.
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید