راه های درمان فشارخون بالا

راه های درمان فشارخون بالا
فشارخون بالا و یا هایپرتنشن بیماری بسیار خطرناک است که دربسیاری از مواقع توسط افراد تشخیص داده نمی شود. تشخیص این بیماری نیاز به اندازه گیری فشارخون توسط دستگاه فشارسنج را دارد و چون مواقع کمی پیش می آید که بطور عادی افراد فشار خون خود را اندازه بگیرند اغلب نمی توانند این بیماری را تشخیص دهند.

فشارخون بالا باعث حملات قلبی، سکته و امراض کلیوی می شود. هدف از درمان فشارخون بالا، پایین آوردن فشارخون و حفاظت از ارگان های حیاتی مانند قلب، مغز، کلیه ها در مقابل انواع آسیب می باشد. برطبق تحقیقات انجام شده داروهای ضد فشارخون باعث کاهش ریسک ابتلا به حملات قلبی و ایست قلبی و همچنین سکته می شوند.

فشارخون بالا و یا هایپرتنش به عدد سیستولیک بالای 130 و عدد دیاستولیک بالای 80 می گویند. در ادامه شما را با روش های جلوگیری و درمان فشارخون بالا آشنا می کنیم.

برای جلوگیری از ابتلا به فشارخون بالا و یا درمان آن هر شخصی باید سبک زندگی خود را تغییر دهد. این تغییر شامل ترک سیگار و رژیم غذایی سالم و انجام حرکات ورزشی در طی روز می باشد. افراد بالای 65 سال  و کسانیکه که دارای فاکتور های ریسکی و خطرناکی مانند دیابت و کلسترول بالا هستند حتما باید از درمان به همراه داروهای مربوط به فشارخون بالا استفاده کنند تا بتوانند این بیماری را تحت کنترل خود داشته باشند.

درمان فشارخون شامل تغییر سبک زندگی همراه با استفاده از برخی داروهاست.

چه تغییراتی در سبک زندگی باعث بهبود فشارخون بالا می شود؟

یکی از حیاتی ترین کارهای که افراد مبتلا به فشارخون بالا باید انجام دهند تغییر روش زندگی رومزه آن هاست، با روش های که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد شما می توانید فشارخون خود را پایین آورید.

  • اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید باید وزن خود را کاهش دهید
  • سیگار را ترک کنید
  • روزانه از خوراکی ها و مواد مغذی سالم استفاده کنید، این خواراکی ها شامل میوه ها سبزیجات، لبنیات کم چرب و حذف کامل غذاهای چرب و پر روغن می باشد.
  • باید مصرف نمک روزانه خود را به کمتر از 1500 میلی گرم در روز برسانید اما اگر دچار فشارخون بالا نیز نیستید نباید نمک مصرفی شما در طول روز به بیشتر از 2300 میلی گرم برسد که این مقدار معادل یک قاشق چایخوری می باشد.
  • سعی کنید روزانه حداقل به مدت 30 دقیقه ورزش کنید، ایروبیک ورزشی است که برای این بیماری بسیار مفید می باشد
  • از مصرف مشروبات الکلی بپرهیزید

زمانی که برای کاهش فشارخون خود از داروهای ضد فشارخون استفاده می کنید لازم است حداقل ماهی یکبار توسط پزشک متخصص، تا زمانی که به فشارخون مطلوب دست یابید، ویزیت شوید. ممکن است سالی یک یا دو بار پزشک متخصص میزان پتاسیم خون شما را بوسیله آزمایش اندازه گیری کند، داروهایی مانند دیوریک باعث کاهش میزان پتاسیم در خون می شوند و برای حصول اطمینان از سلامتی کلیه ها نیز ممکن است برای آن ها هم آزمایشات لازم تعیین شود.

بعد از اینکه فشارخون به میزان مورد نظر برسد، شما همچنان هر 3  یا 6 ماه باید توسط پزشک متخصص ویزیت شوید.

مجله سلامتی

نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید