نشانه های مسمومیت غذایی چیست؟
هرچند ممکن است بدن شما با یکی از چندین نوع مسمومیت های شناخته شده درگیر شده باشد اما نشانه های عمومی مسمومیت غذایی شامل حالت تهوع و استفراغ و اسهال می باشد.
اگر شما به مسمومیت خفیف غذایی دچار شده باشید ممکن است این مسمومیت را با آنفولانزای معده و یا ویروس اشتباه بگیرید. این مسمومیت خفیف در اکثر اوقات به خودی خود برطرف می شود اما در بعضی موارد علائم و نشانه ها وخیم می شوند و شاید شما نیاز به پزشک داشته باشید. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با نشانه های مسمومیت آشنا کنیم و اینکه چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.
نشانه های مسمومیت غذایی
اولین نشانه ی مسمومیت غذایی شامل اسهال ، استفراغ و همچنین دل پیچه است، که بعد از یک ساعت از مصرف غذای آلوده نمایان می شود و ممکن است تا 10 روز و یا بیشتر نیز این علایم ادامه داشته باشد. ادامه دار بودن این علائم کاملا به نوع مسمومیتی که به آن دچار شده اید بستگی دارد.
می توان از دیگر نشانه های شایع مسمومیت غذایی که نوع های مختلفی از آن را شامل می شود نفخ، تب، دردعضلات، احساس ضعف، دل درد و دل پیچه را نام برد.
پیشنهاد امسیگ: تب سنج دیجیتال به همراه ضمانت اصالت کالا
علائم مسمومیت حاد غذایی (بوتولیسم Botulism)
شاید شما هم شنیده باشید که برخی از باکتری های مضر منجر به مسمومیت های شدید غذایی می شوند.از باکتری ها که منجربه مسمومیت غذایی می شوند میتوان ای کولی Ecoli ، لیستریا Listeria، کمپیلوباکتر Campylobacter، را می توان ذکر کرد.
بدترین نوع باکتری که منجر به مسمومیت شدید غذایی می شود باکتری به نام بوتولیسم است علائم و نشانه هایی که براثر ابتلا به مسمومیت غذایی توسط این باکتری ایجاد می شود شامل تاری دید و عدم تکلم و بریده بریده صحبت کردن، ضعف عضلانی، مشکل در بلع غذا، دهان خشک، فلج عضلانی کامل بدن از سر تا پاها و تهوع است.
اگر هریک از این نشانه ها را در خود و یا عزیزانتان مشاهده کردید باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
بهترین مدل های بالش طبی اصل آلمانی
چه زمانی باید با پزشک متخصص مراجعه کنید؟
مسمومیت های خفیف غذایی معمولا با مصرف زیاد مایعات و استراحت کافی برطرف می شوند. اما زمانیکه هریک از نشانه هایی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد را در خود و یا عزیزانتان مشاهده کردید باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
- هر نشانه ای از کم آبی بدن و خشکی دهان، ادرار کم، سرگیجه، مشکل در دید
- نشانه های کم آبی در نوزاد تازه به دنیا آمده
- دفع سریع مایعات مصرفی بدون استفراغ
- اسهالی که بیش از دو روز طول ادامه پیدا کند، البته در مورد کودکان نباید بیشتر از یک روز باشد
- استفراغ و دل درد شدید
- تب بالای 102 درجه فارنهایت و برای نوزادان سه ماهه و یا کمتر این درجه نباید بیشتر از 100.4 درجه باشد
- مدفوع تیره رنگ و یا اینکه آغشته به خون باشد
- احساس ضعف عضلانی
- احساس لرز در دست ها
- تاری دید
- احساس گیجی
- اسهال و یا علائم مربوط به آنفولانزا در بانوان باردار
- زردی پوست که از نشانه های هپاتیت آ می باشد
نظرات کاربران شما هم می توانید درمورد این مطلب نظر بدهید